Biografie

Klaus G. Hoehn

Klaus G. Hoehn

Vice-President, Geavanceerde technologie en engineering

Deere & Company

Klaus G. Hoehn is vice-president van Geavanceerde Technologie en Engineering bij Deere & Company, een positie die hij al sinds januari 2006 bekleedt. Hij is op bedrijfsniveau verantwoordelijk voor het leiden van de geavanceerde technologieontwikkeling en technische diensten die wereldwijd het ontwerp van de landbouw-, constructie-, commerciële en consumentenapparatuur en de productie ervan ondersteunen.

Na een academische loopbaan als hoogleraar in Duitsland en Ethiopië, kwam Hoehn in 1992 bij Deere & Company als manager Engineering , bij John Deere Werke in Mannheim, Duitsland. In 1997 stapte hij over naar het Productontwikkelingscentrum van het bedrijf in Waterloo, Iowa, waar hij dienst deed als manager van Wereldwijde kerntechnologie en onderdelenontwikkeling. In 1998 werd Hoehn tot directeur benoemd van Wereldwijde tractor en onderdelenontwikkeling.

Hij is lid van VDI, een Duitse Engineering Association en een oud-raadslid van de Max-Eyth-Society van VDI. Hoehn is ook lid van de Society of Automotive Engineers, een oud-lid van de Raad van Bestuur van SAE en een oud-lid van de Foundation Board of Trustees van SAE. Daarnaast diende hij in de Industriële adviesraad IPRT aan de Iowa State University, de Adviesraad ABE aan de Iowa State University en de Adviesraad van NAC aan de University of Michigan, evenals aan de Duitse Fraunhofer Adviesraad aan de Universiteit van Magdeburg, Duitsland.

Hoehn ontving een bachelor, master en doctoraat in machinebouw en landbouwtechniek van de Rostock-universiteit in Duitsland.

Deere & Company (NYSE: DE) is een wereldleider op het gebied van leveren van geavanceerde producten en diensten en is toegewijd aan het succes van klanten wiens werk verbonden is met het land – zij die het land bewerken, oogsten, omvormen, verrijken en erop bouwen om wereldwijd aan de dramatisch stijgende vraag te voldoen naar voedsel, brandstof, huisvesting en infrastructuur. Sinds 1837 heeft John Deere innovatieve producten van superieure kwaliteit geleverd, voortbouwend op een traditie van integriteit. Ga voor meer informatie over John Deere naar zijn wereldwijde website op www.JohnDeere.com.