Biografie

James M. McCabe

James M. McCabe

Vice-President,
Belastingen

James McCabe is vice-president van Belastingen bij Deere & Company, een positie die hij sinds mei 2017 bekleedt. McCabe is verantwoordelijk voor het wereldwijd leiden van de belastingfunctie van het bedrijf en werk nauw samen met publieke zaken over juridische kwesties.

McCabe kwam in 1995 bij Deere en beklede een aantal posities met toenemende verantwoordelijkheden van leidinggevende, waarbij voornamelijk in de functies van belastingen en treasury. In 2007 werd hij vice-president van financiën voor de wateractiviteiten van Deere en werd hij in 2009 benoemd tot directeur van internationale belastingen voor regio's 1 en 3 en de Amerikaanse douane. Vanaf mei 2014 diende McCabe als assistent penningmeester, een functie waarin hij globale beleggingsactiviteiten heeft geleid voor John Deere Financiën en toezicht hield op de Treasury-activiteiten voor regio's 1, 2 en 3.

Voordat hij bij Deere & Company kwam, werkte McCabe 10 jaar in Chicago bij bedrijven zoals Peat Marwick (voorganger van KPMG) en JMB Realty Corporation. Hij werkte hier op het gebied van accountancy, belastingen en beleggingsmanagement.

McCabe ontving in 1985 een bachelor van de University of Notre Dame en in 1993 een MBA met nadruk op financiën van de University of Chicago.

Deere & Company (NYSE: DE) is een wereldleider op het gebied van leveren van geavanceerde producten en diensten en is toegewijd aan het succes van klanten wiens werk verbonden is met het land – zij die het land bewerken, oogsten, omvormen, verrijken en erop bouwen om wereldwijd aan de dramatisch stijgende vraag te voldoen naar voedsel, brandstof, huisvesting en infrastructuur. Sinds 1837 heeft John Deere innovatieve producten van superieure kwaliteit geleverd, voortbouwend op een traditie van integriteit. Ga voor meer informatie over John Deere naar zijn wereldwijde website op www.JohnDeere.com.