Biografie

Mark Von Pentz

Markwart von Pentz

President, Divisie Landbouw en Gras -
Europa, GOS, Azië, Afrika en
Globaal Platform voor Tractoren

Deere & Company

Markwart von Pentz is president, van de divisies Landbouw & Gras – Europa, GOS, Azië, Afrika en Globaal Platform voor Tractoren, een positie die hij sinds september 2012 bekleedt. Von Pentz is verantwoordelijk voor de op klant gerichte verkoop- en marketing in de regio's van Europa, GOS, Azië en Afrika en alle productplatformgroepen voor tractoren.

Von Pentz begon in 1990 zijn loopbaan bij John Deere in het Europese kantoor als een interne auditor in financiën. Hij bekleedde een aantal posities met toenemende verantwoordelijkheid in de Landbouwdivisies Product- en marketingorganisaties in Europa. In 1999 werd hij benoemd tot algemeen directeur van John Deere International GmbH, Zwitserland en in 2003 werd hij benoemd tot directeur voor Marktontwikkeling voor de Verenigde Staten en Canada. In 2005 werd von Pentz benoemd tot vice-president voor Landbouwkundige marketing voor de Verenigde Staten en Canada. In januari 2006 keerde hij terug naar Europa en werd hij senior vice-president voor Marketing en Productondesteuning – Europa, Afrika en het Midden-Oosten.

Von Pentz werd in september 2007 benoemd tot president van de divisie Landbouw – Europa, Afrika, Zuid-Amerika en Globale Inkoop van Oogstmachines voor Deere & Company. In 2009 werden de platformen Gewasbescherming en Hooi & Voer aan zijn verantwoordelijkheden toegevoegd.

Von Pentz is afgestudeerd aan de Universiteit van Hamburg met een hogere opleiding in bedrijfskunde. Hij is raadslid van de VDMA (Duitse organisatie voor machinefabrikanten), lid van de regionale adviesraad van Deutsche Bank AG, Mannheim en een raadslid van de Business Council V.S.-Rusland.

Deere & Company (NYSE: DE) is een wereldleider op het gebied van leveren van geavanceerde producten en diensten en is toegewijd aan het succes van klanten wiens werk verbonden is met het land – zij die het land bewerken, oogsten, omvormen, verrijken en erop bouwen om wereldwijd aan de dramatisch stijgende vraag te voldoen naar voedsel, brandstof, huisvesting en infrastructuur. Sinds 1837 heeft John Deere innovatieve producten van superieure kwaliteit geleverd, voortbouwend op een traditie van integriteit. Ga voor meer informatie over John Deere naar zijn wereldwijde website op www.JohnDeere.com.