Mark Von Pentz

President divisie Landbouw en Gras Wereldwijd: Europa, GOS, Azië, Afrika, Globale platformen voor tractor en hooi & kuilvoer en geavanceerde machinebouw
Deere & Company

Mark Von Pentz

Mark von Pentz is president van de Wereldwijde landbouw en grasdivisie: Europa, GOS, Azië, Afrika, Globale tractor, hooi en kuilvoerplatformen en Geavanceerde machinebouw. Deze positie vervult hij sinds januari 2019 en von Pentz is verantwoordelijk voor de op klanten gerichte verkoop- en marketinggebieden van Europa, GOS, Azië en Afrika en activiteiten voor de Productplatformen voor tractoren en hooi en kuilvoer. Hij is ook verantwoordelijk voor de organisatie voor geavanceerde technologie en engineering.

Von Pentz begon in 1990 zijn loopbaan bij John Deere in het Europese kantoor als een interne auditor. Hij bekleedde een aantal posities met toenemende verantwoordelijkheid in de product- en marketingorganisaties van de Landbouwdivisie in Europa. In 1999 werd hij benoemd tot algemeen manager van John Deere International GmbH Zwitserland. In 2003 werd Mark benoemd tot directeur Marktontwikkeling voor de Verenigde Staten en Canada en twee jaar later werd hij benoemd tot vice-president voor landbouwmarketing voor de regio. In 2006 keerde Mark terug naar Europa en werd hij benoemd tot senior vice-president voor Marketing en productondersteuning – Europa, Afrika en het Midden-Oosten.

von Pents werd in 2007 benoemd tot president van de Landbouwdivisie – Europa, Afrika, Zuid-Amerika en van Globale inkoop van oogstmachines voor Deere & Company. In 2009 werden de platformen Gewasbescherming en hooi en kuilvoer aan zijn verantwoordelijkheden toegevoegd. In 2012 werd von Pentz benoemd tot president van de Landbouw- en grasdivisie – Europa, GOS, Azië, Afrika en het Globale tractorplatform.

Von Pentz is afgestudeerd aan de Universiteit van Hamburg met een hogere opleiding in bedrijfskunde. Hij is raadslid van de VDMA (Duitse organisatie voor machinefabrikanten), lid van de regionale adviesraad van Deutsche Bank AG, Mannheim, raadslid van de Business Council V.S.– Rusland en raadslid van de Raad van Bestuur van de Stichting van de universiteit van Heidelberg.

Deere & Company (NYSE: DE) is een wereldwijde leider op het gebied van geavanceerde producten en diensten en is gericht op het succes van klanten die op allerlei manieren zijn verbonden met het land —bewerken, oogsten, omvormen, verrijken en bebouwen van het land om te voldoen aan de dramatisch stijgende vraag naar voedsel, brandstof, huisvesting en infrastructuur op mondiaal niveau. Sinds 1837 heeft John Deere innovatieve producten van superieure kwaliteit geleverd, voortbouwend op een traditie van integriteit. Ga voor meer informatie over John Deere naar zijn wereldwijde website op www.JohnDeere.com.