De 8 dingen die u moet weten over mulchen

Uw gazon bemesten is nu eenvoudiger geworden. Mulch van gazonmaaisel is de natuurlijke manier om uw gazon te voorzien van essentiële voedingsstoffen. Hier zijn acht punten die u moet weten.

Het bemesten van uw gazon hoeft geen zware klus te zijn – laat het maaisel dit werk voor u doen. Mulch van gazonmaaisel is de natuurlijke manier om uw gazon te voorzien van essentiële voedingsstoffen. Hier zijn acht punten die u moet weten:

  1. Met mulch-maaien wordt het maaisel zo fijn gesneden dat het niet meer zichtbaar is op het gazon.
  2. Zorg ervoor dat uw messen scherp zijn. Met scherpe messen verkrijgt u een exacte kwaliteitssnede.
  3. Mulchen geeft stikstofrijke voedingsstoffen terug aan uw gazon. Hiermee wordt uw gazon gevoed, waardoor u minder kunstmest nodig hebt.
  4. Volg de “een-derde” regel tijdens het mulchmaaien, en maai niet meer dan een derde van de lengte van de grasbladeren af. Als de groei-omstandigheden goed zijn, zult u vaker moeten maaien.
  5. Mulchen gaat veel beter als het gras droog is.
  6. Het MulchControl™-systeem van John Deere is de makkelijke manier om te mulchen tijdens het maaien.
  7. Als omstandigheden met lang of nat gras leiden tot klompvorming bij het maaisel, moet het MulchControl™-systeem worden gebruikt in de modus zijuitworp.
  8. Als de omstandigheden vereisen dat het MulchControl™-systeem in de modus zijuitworp moet worden gebruikt, blijft het maaisel waarschijnlijk een paar dagen zichtbaar terwijl het uiteenvalt.

Deze exclusieve technologie is verkrijgbaar met one-touch-technologie op de John Deere X350 Select Series zitmaaier met een 42 in of 48 in Accel Deep™ maaidek en op andere Select Series-maaiers.

MulchControl™-sets met hendeltechnologie zijn verkrijgbaar voor S240 zitmaaiers met Accel Deep™ maaidekken, Select Series-maaiers, Signature Series-maaiers en alle ZTrak-maaiers voor consumenten.

Alle MulchControl™-sets van John Deere zijn voorzien van mulchmessen voor de beste mulchresultaten bij gras.