OVERIGE

Veldspuit, studio, overig

Gevuld met meer opties

Voor de SelectSpray-serie kunt u kiezen tussen een centrifugaalpomp of een diafragmapomp, tussen een geavanceerde automatische of een handmatige doseringsregeling. En nog een belangrijke optie:

De keuze om uw voertuig te gebruiken voor meer dan alleen spuiten. Binnen enkele minuten, en zonder gereedschap, kunt u de veldspuit verwijderen en uw ProGator Heavy-Duty universele voertuig gebruiken voor talloze andere klussen op uw golfbaan. Hieronder kunt u zien welke hulpstukken er zoal voor u verkrijgbaar zijn.

Veldspuit, golfbaan, veld, spoeltankset

Spoeltankset 75,7 liter (20 gal.)

Na het beëindigen van een spuitklus wil niemand dat er chemicaliën achterblijven in de tank en de leidingen. De spoeltank van 75,7 liter (20 gal.) maakt het schoonspoelen van het systeem aan het einde van de dag eenvoudig. Omdat in veldspuiten vele verschillende soorten chemicaliën worden gebruikt, kunnen de leidingen dankzij de spoeltank door de bestuurder worden gespoeld, zodat er geen resten meer aanwezig zijn als de veldspuit de volgende keer wordt gebruikt. De bestuurder kan de veldspuit doorspoelen in het veld na het sproeien. De veldspuit kan daarna veilig worden opgeslagen en is gereed voor de volgende klus. De spoeltankset van 75,7 l (20 gal.) bevat ook de spoelwater-verdeelset.

Veldspuit, studio, slanghaspel, spuitpistool met slang

Slanghaspel, spuitpistool met slang

Handmatig en elektrisch bediende slanghaspels zijn als hulpstuk verkrijgbaar. Beide slanghaspels zijn uitgerust met een slang van 200 ft lang en een doorsnede van 1/2-in. (60,9 m resp 12,7 mm) en met een spuitpistool. De handmatig bediende slanghaspel is voorzien van een handslinger om de slang in te halen, terwijl de elektrisch bediende uitvoering hiervoor is voorzien van een elektromotor. Beide opties zijn uitgerust met een haspelvergrendeling voor veiligheid en gemak. De haspel kan worden vergrendeld zodat de slang niet kan afrollen als het hulpstuk niet worden gebruikt.

De trekkrachtrem van de haspel kan door de bestuurder naar wens worden ingesteld. Het aluminium gegoten spuitpistool kan worden ingesteld van conus tot een dicht sproeipatroon. De hendel op het spuitpistool kan worden vergrendeld en is voorzien van een instelbare aanslag. De bedieningshendel van de slanghaspeltoevoer moet omhoog staan voordat er vloeistof door de slang en naar het spuitpistool kan stromen.

Veldspuit, golfbaan, veld, schuimvormer

Schuimvormer

De gecombineerde perslucht- en vloeistofleidingen naar de schuimkop zorgen voor ronde en nauwkeurige druppeltjes. Er is geen gereedschap nodig om de dosering aan te passen – u hoeft slechts aan het gemakkelijk bereikbare ventiel te draaien.

Veldspuit, veld, bok- en zwenkwielen

Bok- en zwenkwielen

Als u klaar met sproeien, is het werkelijk eenvoudig om de tank te verwijderen zodat u uw ProGator voor andere taken kunt gebruiken. U hoeft slechts drie bevestigingspennen te verwijderen, de hydrauliekleidingen en de elektrische connectoren af te koppelen, en parkeerstandaards aan te brengen. U hebt hiervoor niet eens gereedschap nodig. Bovendien zijn de standaards voorzien van zwenkwielen, zodat het eenvoudig is om de veldspuit te verplaatsen of weer opnieuw aan te brengen.

 

Gerelateerde onderwerpen