Leiders uit het verleden

Portret van Hans Becherer

Hans Becherer

Voorzitter en CEO

1990-2000

Hans Becherer behaalde zijn bachelor in 1957 op Trinity College in Hartford, Connecticut en kwam in 1962 bij Deere & Company nadat hij eerder dat jaar zijn MBA op Harvard University had gehaald.

Tot het begin van de jaren 1980 vervulde Becherer verschillende marketing- en managementfuncties in Europa. In 1983 werd hij benoemd tot senior vice president van Deere's Overseas Farm and Consumer Products Division. In 1986 werd hij aangesteld als executive vice president Worldwide Farm Equipment and Consumer Products. Vervolgens werd hij in 1987 gekozen tot president en chief operating officer en diende hij vanaf september 1989 als president en chief executive officer.

In mei 1990 werd Becherer gekozen als voorzitter van Deere & Company, na de pensionering van Robert Hanson. Becherer legde de nadruk op "echte waarde", waarbij hij voortbouwde op strategieën van continue verbetering en mondiale groei.

Tijdens zijn jaren aan het roer werden Deere's activiteiten voor maai- en gazonmachines, tot dan onderdeel van de landbouwmachinedivisie, een aparte divisie.

Het bedrijf breidde zijn aanwezigheid over de hele wereld steeds verder uit en ging nieuwe markten op in China, India, Zuid-Amerika en de voormalige Sovjet-Unie. Tijdens de jaren 1990 ging technologie een steeds grotere rol spelen. John Deere bleef toonaangevend binnen de industrie met innovaties in precisielandbouw en computergebruik.

In 1997 ging Deere & Company een langdurige relatie aan met de Professional Golfer's Association als sponsor van de jaarlijkse John Deere Classic. Deere werd ook de officiële leverancier van golfcourse-machines voor de Tournament Players Club-banen van de PGA-tour.

Met de opening in 1997 van het John Deere Pavilion in Moline, Illinois, werd John Deere een belangrijke speler in de toeristenindustrie. Het Pavilion, met opstellingen van machines en interactieve schermen, is een van de toeristische topattracties van de staat.

In 1999 boekte Deere & Company wereldwijd netto verkopen en inkomsten van 11,7 miljard dollar en netto-inkomsten van 239 miljoen dollar. Becherer ging in mei 2000 met pensioen.

Deere & Company (NYSE: DE) is een wereldleider op het gebied van leveren van geavanceerde producten en diensten en is toegewijd aan het succes van klanten wiens werk verbonden is met het land – zij die het land bewerken, oogsten, omvormen, verrijken en erop bouwen om wereldwijd aan de dramatisch stijgende vraag te voldoen naar voedsel, brandstof, huisvesting en infrastructuur. Sinds 1837 heeft JohnDeere innovatieve producten van superieure kwaliteit geleverd, voortbouwend op een traditie van integriteit. Ga voor meer informatie over JohnDeere naar zijn wereldwijde website op www.JohnDeere.com.