Meer dan een eeuw succesvol

Bekijk 100 jaar lang John Deere tractoren

Onze geschiedenis

Ontdek de mijlpalen die ons hebben gemaakt tot wat we nu zijn.

 • Oorsprong van de ploeg

  Toen de Amerikaanse economische bubbel knapte in de jaren 30 van de negentiende eeuw, trok John Deere naar het westen, snel gevolgd door zijn vrouw en vijf kinderen. Deere was in Vermont een gevestigd smid, maar in zijn nieuwe thuis in Illinois moest hij van voren af aan beginnen. Tijdens zijn reis naar het westen over het land dat hij binnenkort voorgoed zou veranderen, zag hij al uit naar de kansen die voortkomen uit hard werken.

  Een historische advertentie van een dealer van 1855 "John Deere Manufacturer, wholesale & retail dealer in plows & agricultural implements. Moline, Rock Island Co. Illinois"
 • Bodemoplossing

  Het duurde niet lang voor Deere zijn smidse vestigde in Grand Detour, Illinois. He realiseerde zich al snel dat alleen hard werken op het land niet voldoende was voor succes voor de boeren in zijn gemeenschap. De nieuwgevestigde families in het gebied hadden problemen met de plakkerige prairiegrond, een onverwachte uitdaging vergeleken met de zanderige grond van hun thuisland. In het hart van Noord-Amerika moesten hun beproefde gietijzeren ploegen elke paar meter worden schoongeschraapt en verzorgd.

  Regelillustratie met een landbouwer die grond van zijn stalen ploeg schraapt
 • De opportunistische smid

  Deere was ervan overtuigd dat een ander materiaal en andere vorm het probleem zouden oplossen. Hij vond een gebroken stalen zaagblad en begon geschiedenis te schrijven. Het afval van iemand anders werd de baanbrekende innovatie van John Deere. Hij vernieuwde de vormgeving van het blad waarbij hij extra aandacht besteedde aan de precieze rondingen van het gereedschap. In deze grondsoort was het een direct succes. Voor de gemeenschap waar de ploeg werd gebruikt, werd alles voorgoed anders.

  Schilderij van John Deere aan het werk in zijn smidse door Walter Haskell Hinton
 • Uit het slijk van de aarde groeien we

  Deere gebruikte het momentum van deze enkele innovatie om een bedrijf op te bouwen en bleef het product zelf verfijnen. Met behulp van onderzoek, klantenfeedback en het beproefde harde werken beleefde het bedrijf John Deere in 1849 een hoogtepunt met 2.000 geproduceerde ploegen. Deere was iemand die nooit tevreden was met “goed genoeg”. Daarom bleef hij zijn bedrijf uitbreiden. Het bedrijf dat uitgroeide vanaf één gebroken zaagblad is nu bijna twee eeuwen later een sturende kracht in de wereld, van oplossingen voor in het veld tot horizonverbredende technologie.

  Foto uit 1882 met drie mannen die naast een Deere & Co treinwagon staan die volgeladen is met stalen ploegen voor verzending, en op de achtergrond fabrieksmedewerkers die uit het raam van het gebouw meekijken