Nieuws- en persberichten   26 september 2023

John Deere levert oplossingen met intelligente technologie voor alle productiesystemen

AGRITECHNICA 2023

John Deere heeft het genoegen een nieuw standconcept te onthullen op AGRITECHNICA 2023: de volgende stap op weg naar een bedrijf dat intelligente oplossingen biedt voor de sector.

Voor het eerst sinds het aankondigen van zijn nieuwe strategie presenteert John Deere alle technologische oplossingen die van belang zijn voor zowel landbouwers als veehouders.

De stand op AGRITECHNICA richt zich op de belangrijkste Europese productiesystemen (zuivel, veeteelt en kleine granen) en toont ook accessoires van andere fabrikanten, zoals Lemken, Xarvio en Yara.

Door andere merken te laten zien op zijn stand hoopt John Deere dat agrariërs die gemengde machineparken hebben en uiteenlopende technologieën gebruiken, zich welkom en inbegrepen voelen.

Werk slim, maak meer winst

Het motto “Werk slim, maak meer winst” van John Deere houdt in dat het bedrijf de beste praktijkoplossingen en producten aanbiedt voor de gehele productiecyclus van oogst tot oogst.

Gegevens die tijdens elke fase zijn verzameld, worden gebruikt voor het verhogen van de opbrengst en het verminderen van het gebruik van gewasbeschermingsproducten en kunstmest. Het John Deere Operations CenterTM verwerkt deze gegevens om de productie te optimaliseren voor landbouwers, consultants en andere belanghebbenden.

Zuivel en veeteelt

John Deere biedt technologie voor elke stap van de productiecyclus, van organische bemesting, zaaien, maaien en oogsten tot het voederen van koeien.

AutoPathTM en HarvestLabTM zijn de voornaamste technologieën van John Deere voor melkveebedrijven en veehouderijen. De HarvestLabTM-sensor maakt perfecte organische bemesting mogelijk via mestdetectie. Vóór het zaaien kan met strookbewerkingstechnologie een strook organische mest worden uitgereden. AutoPathTM maakt nauwkeurige plaatsing van zaden op de bemestingsstrook tijdens het zaaiproces mogelijk. See & SprayTM-technologie biedt een enorm potentieel tot besparing door de benodigde hoeveelheid chemicaliën tot een minimum te beperken.

Kleine granen

Op AGRITECHNICA 2023 zal John Deere technologische innovaties demonstreren voor het optimaliseren van elke productiestap, vanaf het eerste bodemmonster gevolgd door eggen, zaaien boren, gewasbescherming en bemesting tot het uiteindelijk oogsten.

Zo meet graandetectie bijvoorbeeld de gewaskwaliteit tijdens het oogsten. Door het meten van het olie- en eiwitgehalte kunt u tijdens het oogsten de kwaliteit in real time bijhouden vanuit de maaidorser. De opgeslagen gegevens leveren kaarten voor variabele afgifte op, zodat er minder kunstmest hoeft te worden gebruikt.

Samenwerkingsverbanden

Veel agrarische bedrijven maken gebruik van gemengde machineparken en meerdere digitale oplossingen. John Deere vindt het belangrijk dat gegevens afkomstig van het John Deere Operations CenterTM eenvoudig kunnen worden geïntegreerd en uitgewisseld. Daarom gaat John Deere nieuwe en uitgebreide partnerschappen aan. Producten van partners zoals Xarvio en Yara worden op AGRITECHNICA in de productiesystemen getoond.

John Deere staat niet alleen open voor andere digitale interfaces, maar ook voor andere merken. Voor het eerst worden uitrustingsstukken en machines van andere merken zoals Joskin en Lemken getoond in de John Deere-productiesystemen op AGRITECHNICA.

John Deere Connected Support™ en dealers

De connectiviteit van John Deere-machines en hun baanbrekende technische oplossingen zijn afhankelijk van een betrouwbare service. Met Connected SupportTM kunnen operationeel managers en dealers eenvoudig verbinding maken met een machine wanneer dit nodig is. Verplicht onderhoud en onderbrekingen kunnen vroeg worden gedetecteerd, voordat de machine uitvalt. Dit verkort de uitvaltijd en vergroot de inzetbare tijd van John Deere-machines. Dealers vervullen hierin een sleutelrol omdat ze de schakel vormen tussen John Deere en zijn klanten. Daarom staan dealers centraal op AGRITECHNICA 2023. Klanten kunnen hun directe contactpersoon op locatie ontmoeten om specifieke oplossingen te vinden voor het productiesysteem op hun bedrijf.

Duurzaamheid vandaag

Bij de stand van John Deere kunt u direct ervaringen uitwisselen met vakgenoten. De Duitse landbouwer Stefan Vogelsang zal aanwezig zijn om te demonstreren hoe hij dankzij technologie van John Deere voldoet aan de vereisten van de Europese “van boer tot bord”-verordeningen. Ook zullen er andere landbouwers aanwezig zijn bij de stand om de huidige uitdagingen voor de landbouwsector te bespreken.