Samenwerken met de natuur

Portugees paradijs

Genesteld in de Algarve te midden van een natuurbeschermd reservaat is Quinta do Lago een toevluchtsoord voor een grote diversiteit aan fauna, en voor zij die in een idyllische omgeving willen genieten van een golfpartij van wereldklasse.

Een plaats als geen ander

Gelegen in het hart van de gouden driehoek van de Algarve, is Quinta di Lago sinds zijn creatie veertig jaar geleden koploper van de internationale golfscène. Vandaag is het vijfsterren luxe resort met zijn drie golfbanen een van de beste banen in Europa. Vooral de zorgvuldig vernieuwde Zuidelijke baan is een van de favoriete banen van de Europese tourspelers. Het was ook al acht keer de thuisbasis van de Portugese Open.

  • PAUL OMAHONY

    Resortdirecteur, Quinta do Lago

    Een van de meest unieke zaken van Quinta do Lago is dat we werken binnen een nationaal park

    Paul O’Mahony
TX 4X2
TX 4X2

Waardevolle tools

Gelegen tussen de prachtige achtergrond van het natuurreservaat Ria Formosa, onlangs verkozen tot een van de zeven wonderen der natuur van Portugal genieten golfers van alle niveaus van een weelde aan uitdagende spelomgevingen in een pittoreske omgeving. Volgens resortdirecteur Paul O'Mahony vereist het onderhoud van het perfect gemanicuurde terrein een zorgvuldig en nauwkeurig waterbeheer in een gebied waar het weinig regent en meer dan 300 dagen zon per jaar.

“We zijn absoluut zuinig met het water dat we verbruiken. We sproeien op basis van werkelijke gegevens in plaats van gewoon de kraan open te draaien. Wanneer het vochtpercentage zakt, beginnen we te sproeien.”

Nuno Fahinha

Verantwoordelijk en duurzaam

Paul en zijn collega's zijn zich altijd zeer goed bewust van de hoeveelheid water die uit de grond wordt opgepompt om de speloppervlakken in uitstekende conditie te houden. Ze maken gebruik van specifieke software en van sensoren op de greens en op de banen om de reële grondvochtigheid te meten. Daarnaast sproeien ze alleen wanneer dit absoluut noodzakelijk is. Bovendien hergebruiken ze zoveel mogelijk water uit andere gebieden van het resort in het besproeiingsplan.

“De strategie op de lange termijn is om faciliteiten te bouwen zodat we via verschillende processen water kunnen recyclen om de banen te besproeien en dus niet moeten vertrouwen op de waterlagen onder ons.”

In harmonie met de natuur

Het Ria Formosa-reservaat strekt zich uit over 60 km langs de Leeward Coast van de Algarve. Dit unieke ecosysteem van zoet- en zoutwaterlagunes, zoutmeren, riffen en bariière-eilanden is de thuisbasis van een diversiteit aan fauna. Binnen de golfomgeving van Quinta di Lago (dat ook heel wat ‘waterputten’ bevat) is bijzondere aandacht besteed aan de samenwerking met het reservaatbeheer en met instanties die zich inspannen voor het herstel van fauna en flora.

Veel wilde dieren die gewond raken en moeten herstellen worden later door Quinta do Lago geadopteerd en dan opnieuw geïntroduceerd op onze golfbanen en in habitats die we op natuurlijke wijze hebben gecreëerd.”

1200
TX 4X2
2653B

Duurzame diversiteit

Er zijn ook bijenhotels, en vogel- en vleermuiskastjes zorgvuldige gepositioneerd rond de holes. En natuurlijk zijn de meren die worden gebruikt voor het besproeien van de banen een geschikt leefgebied voor vissen, kikkers en andere waterdieren. Het maakt allemaal deel uit van de vaste overtuiging van Paul dat alle golfbaanmanagers moeten zorgen voor de creatie en de verbetering van de fauna en flora ter ondersteuning van de biodiversiteit.

“Door de jaren heen hebben we bewezen dat we het aantal en de populatie van deze inheemse soorten in de Algarve kunnen verhogen.”

TX 4X2

Hoger en verder

Het hoort er allemaal bij voor Paul en zijn 70-koppig team op deze topgolflocatie. Hij bevestigt echter heel snel dat de ondersteuning van een sterk dealernet essentieel is voor een baanonderhoud van topkwaliteit. Hij heeft het over een snelle respons van de dealer bij een dringend probleem op Quinta do Lago die er echt voor gezorgd heeft dat de baan kon open blijven.”

“Om 7 uur werd ik opgebeld door onze lokale dealer met de melding: geen probleem, ik zorg voor extra tractoren.’ Het is dit soort service die onze relatie echt heeft verankerd. Dit onderscheidt het ene merk van het andere.”

Zoek de dichtstbijzijnde dealer

Zoek de dichtstbijzijnde dealer

Zoek uw John Deere dealer