Eenvoudig te programmeren

Het programmeren van de TANGO E5-serie II is zeer eenvoudig. Door het grote scherm en de logische bedieningselementen kan het tijdsschema eenvoudig worden ingesteld en wanneer u maar wilt worden aangepast. Het nieuwe display heeft een ‘volgende stap’-functie die aangeeft wat de TANGO E5-serie II op het moment doet en wat de volgende werkzaamheid is.

Gemakkelijk te bedienen

De TANGO E5-serie II is nu slimmer dan ooit. In het nieuwe rijpatroon van de maaier rijdt hij vooruit totdat hij de begrenzingsdraad bereikt, waarna de maaier een bocht maakt en van richting verandert – zelfs op heuvelachtig terrein.

Sterk

Het speciale verzonken stalen mes maait snel en netjes, zodat het gras de hele zomer lang gezond blijft. Het is zo duurzaam, dat het het hele seizoen lang kan maaien zonder bot te worden. Om de maaihoogte aan te passen (19 tot 102 mm), hoeft u alleen maar de beschermkap te draaien. Met het sterke mes van de TANGO is het maaien van langer gras snel gebeurd. Het is niet nodig om vooraf te maaien wanneer het seizoen begint, of nadat u weg bent geweest. Het is zeer duurzaam en blijft het hele seizoen lang scherp – zelfs in zware omstandigheden.

Bij regen en zonneschijn

De TANGO is weerbestendig en werkt graag terwijl u knus en droog in huis zit. De dubbele behuizing beschermt de belangrijkste componenten - electronica, accu en motor - zodat hij jarenlang trouwe dienst kan doen.

Op elk moment

De maaitijden kunnen eenvoudig per locatie conform uw wensen en uw gazon ingesteld worden. De TANGO produceert minimaal geluid en is absoluut emissievrij, zodat u hem ook 's zondags en zelfs 's nachts kunt gebruiken.

Intelligent

U kunt de TANGO zo programmeren dat hij zich aan de specifieke eigenschappen van uw tuin aanpast. Een complexe indeling met bomen en struiken zijn geen probleem, en ook hellingen tot 36% (in het maaigebied) kan hij aan.*

*Afhankelijk van de bodemgesteldheid en de vorm van uw tuin.

Oriëntatie en automatisch opladen

De TANGO maait in een toevalspatroon, zodat uw gazon er altijd perfect uitziet. Hij detecteert obstakels en de begrenzingsdraad automatisch en kan zich zelfs tijdens het maaien aanpassen aan stukken met langer gras. De draad is vrijwel onzichtbaar en kan gemakkelijk worden verplaatst wanneer u de indeling van uw tuin verandert.

De TANGO weet wanneer het tijd is om op te laden en rijdt automatisch naar het oplaadstation. Dankzij de krachtige Li-ionbatterij gebeurt dat niet al te vaak.

John Deere Tango E5

Oriëntatie en automatisch opladen

De TANGO maait in een toevalspatroon, zodat uw gazon er altijd perfect uitziet. Hij detecteert obstakels en de begrenzingsdraad automatisch en kan zich zelfs tijdens het maaien aanpassen aan stukken met langer gras. De draad is vrijwel onzichtbaar en kan gemakkelijk worden verplaatst wanneer u de indeling van uw tuin verandert.

De TANGO weet wanneer het tijd is om op te laden en rijdt automatisch naar het oplaadstation. Dankzij de krachtige Li-ionbatterij gebeurt dat niet al te vaak.

John Deere Tango E5
John Deere Tango E5
John Deere Tango E5
John Deere Tango E5
John Deere Tango E5
John Deere Tango E5
John Deere Tango E5
John Deere Tango E5
John Deere Tango E5

De perfecte oplossing

Specificaties

Maaihoogte
19-102 mm
Accutype
Li-Ion
Automatisch opladen
Ja
Navigatie
Willekeurig en spiraalvormig
Persoonlijke pincode
Ja
Aanbevolen verkoopprijs
€ 2.429 incl. BTW
Store

Tractiekit

Breng de tractiekit op de achterwielen aan en zie hoe uw TANGO de heuvels bestijgt!

Extra laadstation

Wilt u de TANGO op meer dan een locatie gebruiken? Dan raden wij u aan een tweede laadstation te installeren.

Extra begrenzingsdraad / Draadverbinding

Hebt u meer grensdraad nodig? Bestel dan onze praktische set van 150 of 500 m rol verlengingsdraad.

Deze is ideaal voor het verlengen of repareren van uw grensdraad. De speciale gel in de verbindpunten beschermt het draad tegen water en zorgt er voor dat het perfecte signaal intact blijft.

Bevestigingspinnen

Gebruik deze bevestigingspinnen om het grensdraad vast te maken als u het te maaien gebied uitbreidt. Gemaakt van hoge kwaliteit plastic.

Bediening

Maaihoogte
19-102 mm
Productiviteit
tot 2200 m²
Navigatie
Willekeurig en spiraalvormig. Toevalspatroon en spiraalvormig. Begrenzingsdraad, 150 m draad en 150 pennen inbegrepen.
Klimvermogen (in het veld)
tot 36%*
Klimvermogen (bij draaipunten, zoals bij grensdraad)
tot 10%*
Maximale lengte begrenzingsdraad
350 m
Messenmotor
60 W
2600 tpm
Tpm aandrijfmotor
46W / 40 tpm
Snijsysteem
Sterk stalen mes
*Beide waarden zijn afhankelijk van de bodemgesteldheid en de indeling van de tuin. Neem contact op met uw dealer voor een demonstratie in uw tuin, om te zien of de maaier goed werkt.

Accu

Accutype
Li-Ion
Accucapaciteit
98 Wh (2.6 Ah)
Accuvoltage
25 V

Opladen

Automatisch
Ja
Ingangsspanning oplader
120/230 V
Uitgangsspanning oplader
36 V
Oplaadtijd
80 min
Maaitijd
90 min (met opgeladen accu)

Afmetingen

Lengte
775 mm
Breedte
535 mm
Hoogte
360 mm
Gewicht
15 kg
Geluidsniveau
62,2 dB

Veiligheid

Kantelsensor
Ja
Tilsensor
Ja
Draaghendelsensor
Ja

Beveiliging

Persoonlijke pincode
Ja
Gekoppeld aan individueel laadstation
Ja
De moderne stijl in combinatie met het functionele design onderstreept het robuuste karakter van de maaier. Het ontwerp van de Tango E5-serie II biedt de perfecte balans tussen betrouwbaarheid, functionaliteit en een laag gewicht.
Het chassis van de Tango E5-serie II is een solide, dubbelwandige constructie. Door de rigide, dubbelwandige constructie is de maaier zelf uiterst stevig. Het binnendeel van het chassis is verzegeld tegen de motorkap. Alle elektronica zit in het dubbelwandige chassis, beschermd tegen vuil, stof, vocht en andere externe invloeden. Het solide ASA (acrylonitrile styrene acrylate)-materiaal is zeer resistent tegen zonlicht.
De rode stopknop bovenop de maaier springt meteen in het oog. Door erop te drukken, wordt elke actie meteen afgebroken. Aan weerszijden van de knop bevinden zich stickers die de veilige werking van de maaier uitleggen.

De hoofdschakelaar zet de maaier aan en uit voor transport- en opslagdoeleinden. Hij bevindt zich naast het transporthandvat aan de onderzijde en is omlaag gericht. De schakelaar is niet rechtstreeks zichtbaar langs de bovenzijde. Dit voorkomt dat de maaier onbedoeld wordt geactiveerd door ongeoefende personen. De sensor in de handgreep vergrendelt het mes tijdens transport. De TANGO is beveiligd met een pincode en het scherm wordt automatisch vergrendeld – perfect als er kinderen in de buurt zijn.
Grenssensoren (rood gemarkeerd) geven de positie van de maaier aan ten opzichte van het grensdraad.

Wanneer de maaier wordt opgetild langs de zij- of voorkant, bemerkt de sensor in het handvat dit meteen en wordt de maaier onmiddellijk stopgezet. Ook heeft de Tango een ingebouwde kantelsensor die de maaier meteen stopzet wanneer die meer dan 36 procent wordt opgetild.

Vier grenssensoren geven aan of de maaier werkt binnen het gebied dat is vastgelegd door het grensdraad. Buiten dit gebied zal de maaier niet rijden en ook het mes zal niet draaien. In het nieuwe rijpatroon van de maaier rijdt hij vooruit totdat hij de begrenzingsdraad bereikt, waarna de maaier een bocht maakt en van richting verandert.
Nadat de Tango E5-serie II een tijdje heeft gemaaid en de accu leeg begint te raken, rijdt de maaier automatisch terug naar het laadstation om opgeladen te worden. Het oplaadstation hoeft niet op het gazon te staan. Zolang het binnen bereik staat, kan het bijna overal worden neergezet.Het opladen gebeurt met twee metalen platen in het laadstation die twee metalen contacten aan de voorzijde van de maaier aanraken. Het laadstation ontvangt de vereiste elektrische stroom van 36 V van een spanningsomzetter die is aangesloten op het lichtnet van het huis (AC 120 V/50 Hz of 230 V/60 Hz). De maximale laadtijd bedraagt 80 minuten.

Met een volledig opgeladen accu kan Tango E5 gemiddeld 90 minuten werken. Merk op dat de werkelijke maaitijd afhangt van de snijfrequentie, hellingen, de complexiteit van de tuin enz. Een professionele installatie in combinatie met de functies voor intelligente navigatie van de machine maken een maximale maaitijd per acculading mogelijk. Om de maaier beter te beschermen tegen diefstal, zullen het laadstation en de maaier gekoppeld worden.

Het laadstation levert ook stroom aan het grensdraad rond de tuin, waarmee het maaigebied wordt afgeperkt, en aan de geleidingslus die helpt om de maaier uit te lijnen met het station wanneer de machine zich gaat opladen. Een groene LED aan de bovenzijde van het laadstation geeft duidelijk de status van die draden aan, wat een onmiddellijke diagnose mogelijk maakt bij draadbreuk.

Om de printplaat van het laadstation te beschermen in koude, winterse omstandigheden, kan het vaste laadstation eenvoudig van de bodemplaat genomen worden en, bijvoorbeeld, in de kelder worden opgeslagen. Een deksel omhult de connectoren voor het grensdraad tijdens het maaiseizoen. Wanneer het laadstation wordt afgenomen in de winter, wordt dit deksel neergeklapt om de kabels te blijven beschermen tegen de weersinvloeden.
Tango E5 wordt gevoed met een Li-ion accu. De accu levert 98 kWh bij 25 V - voldoende vermogen voor ongeëvenaarde rij- en snijprestaties, zelfs op hellingen of nat gras. Li-ion accu's staan garant voor hoog vermogen bij laag gewicht, waardoor de maaier licht gehouden kan worden. Er is nagenoeg geen geheugeneffect, dus vermindert de accucapaciteit niet in de loop van de jaren. Dit, in combinatie met de uiterst lage zelfontladingssnelheid, zorgt voor een maximale levensduur van de accu.
Er is een groot verschil tussen traditioneel en automatisch maaien. Het principe van traditioneel maaien bestaat erin dat vaak gemaaid wordt maar met langere periodes tussen de maaibeurten; het gaat er hier dus om dat lang gras kort wordt gemaakt. Automatisch maaien kan tot meerdere malen per dag plaatsvinden; het gaat er dus om kort gras kort te houden.

Volgens het principe van kort gras dat kort blijft, kan de maaier ook werken in vochtige omstandigheden, aangezien de korte stukjes afgesneden gras niet bijeen klitten en dus geen aanleiding geven tot een slordige afwerking. De automatische maaier zal werken binnen de grenzen die zijn vastgelegd door draden aangebracht in de tuin. De machine zal willekeurig bewegen op het gazon op specifieke tijdstippen. Hij detecteert obstakels en de begrenzingsdraad automatisch en kan zich zelfs tijdens het maaien aanpassen aan stukken met langer gras.Wanneer de accu bijna leeg is of de geplande tijd voorbij is, zal de maaier terugkeren naar zijn station om opgeladen te worden en stationair draaien tot de volgende maaisequentie gepland is.

Elke hoek van zelfs de meest complexe tuinen wordt gemaaid

het grensdraad legt de grenzen van de volledige tuin vast, maar kan ook gebruikt worden om te vermijden delen, zoals bloembedden, te creëren waar de maaier niet mag komen. Om verborgen hoekjes van de tuin te maaien, zal de Tango E5-serie II naar startpunten langs het grensdraad rijden en van daaruit beginnen te maaien. Tot vijf startpunten kunnen ingesteld worden.

Door de frequentie te wijzigen vanaf de verschillende startpunten en het laadstation, wordt verzekerd dat alle delen van de tuin gelijkmatig worden gemaaid. Met een opruimronde rond de volledige tuingrens zullen alle randen perfect onderhouden blijven. De frequentie van deze afwerkingsstap kan aangepast worden.

Terugkeren en automatisch laden

Zodra de accu leeg begint te raken, zal de Tango E5-serie II terugkeren naar de basis door langs het grensdraad te rijden tot het laadstation is gevonden. Aangezien de maaier langs verschillende wegen naar de basis terugkeert, wordt spoorvorming vermeden. Bij aankomst helpt een geleidingsdraad voor het laadstation bij de uitlijning van de maaier ten opzichte van het laadstation.
Naast deze functie waarbij de maaier zijn basis vindt langs het grensdraad, is er ook een functie voor intelligente terugkeer ingebouwd. Net zoals u gaat tanken wanneer u bij een tankstation komt voordat de brandstoftank bijna helemaal leeg is, zal de Tango zijn accu opladen telkens wanneer hij in de buurt van het laadstation komt voordat het accupeil laag wordt. Hierdoor is er niet alleen meer tijd om te maaien in plaats van heen en weer te rijden. Bovendien laat hij zo minder sporen achter in uw tuin.
De VCU is goed beschermd binnen in de maaier gemonteerd, zodat alle onderdelen bescherm worden. De VCU verbindt alle sensoren, motoren en voedingskabels. Ze bevat een versnellingsmeter die hellingshoeken levert en de luidspreker voor hoorbare signalen.
Robuuste en krachtige borstelloze motoren worden gebruikt om de wielen aan te drijven. De twee identieke motoren leveren 46 W vermogen aan de achterwielen via een geïntegreerde planeetwieltransmissie.
De aanpassing van de maaihoogte gebeurt door aan de maaimes-afscherming te draaien. Het mes en de beschermplaat bewegen tegelijk naar boven en beneden, wat de veiligheid verhoogt doordat het mes steeds afgeschermd is. Het maaihoogtebereik gaat van 19 mm–102 mm. Volgens de traditionele methode wordt het gras korter dan gemiddeld gemaaid en laat men het gras groeien tot de volgende maaibeurt. Bij automatisch maaien wordt het gras permanent gemaaid, zodat de grashoogte altijd op het gewenste niveau blijft.
Het mes wordt aangedreven door een borstelloze motor waarvoor geen onderhoud vereist is. De motor is goed beschermd tegen regen, gras en schokken en is ondergebracht in het binnenste van de maaier. Wanneer de maaihoogte wordt veranderd, beweegt de motor omhoog en omlaag samen met het mes. Het vermogen bedraagt maar liefst 60 W bij 2600 t/min.
Met het sterke mes van de TANGO is het maaien van langer gras snel gebeurd. Het is niet nodig om vooraf te maaien wanneer het seizoen begint, of nadat u weg bent geweest. Het is zeer duurzaam en blijft het hele seizoen lang scherp – zelfs in zware omstandigheden. Indien het mes plots tot stilstand komt wanneer het tegen een steen of vergelijkbaar voorwerp stoot, wordt de mesmotor beschermd tegen de schok door de montageblokjes aan het mes, waardoor het mes onmiddellijk kan stoppen terwijl de motor en as nog even uitrollen. De vorm van het blad maakt het mogelijk dat enkel de gebogen snijkanten in contact staan met het gras, wat zowel de geluidshinder als het stroomverbruik tot een minimum beperkt.
Onze ervaring toont dat in tal van toepassingen een enkel mes volstaat voor een volledig seizoen, terwijl bij andere automatische maaiers regelmatig het mes vervangen zou moeten worden.
Het programmeren van de TANGO E5-serie II is zeer eenvoudig. Door het grote scherm en de logische bedieningselementen kan het tijdsschema eenvoudig worden ingesteld en wanneer u maar wilt worden aangepast. Het nieuwe display heeft een ‘volgende stap’-functie die aangeeft wat de TANGO E5-serie II op het moment doet en wat de volgende werkzaamheid is.

Aan de linkerzijde van de gebruikersinterface zijn er knoppen voor snelle toegang tot de hoofdbedieningen: maaien volgens schema, nu maaien, terugkeren naar basis. Het rechterdeel van de gebruikersinterface is voorbehouden voor de knoppen om de maai-uren te programmeren en verdere instellingen te wijzigen. Met behulp van LED's worden de huidige bedieningsmodus en mogelijke storingen duidelijk weergegeven.

Vriendelijke service

Het personeel van uw lokale John Deere dealer is er altijd voor u - met persoonlijke service waar u op kunt vertrouwen. Als onderdeel van het John Deere netwerk combineren zij hun eigen stijl met alle voordelen van een grote wereldwijde onderneming.

Snelle reparatie

In het onwaarschijnlijke geval dat uw John Deere machine ooit een reparatie nodig heeft, kan het servicecentrum van uw dealer dit snel uitvoeren.

Service voor de lange termijn

De machines van John Deere zijn voor het leven. Zelfs na jaren van trouwe dienst garanderen wij dat u nog steeds de onderdelen kunt bestellen die uw model nodig heeft. Dankzij ons dichte dealernetwerk is hulp nooit ver weg.

Hij is ideaal voor oppervlaktes tot 2200 vierkante meter. Objecten of delen van de tuin, zoals bloembedden, kunnen worden buitengesloten met behulp van begrenzingsdraad. Met behulp van een draadsensor worden deze door de TANGO E5 vermeden door automatisch om obstakels heen te rijden die buiten zijn grenzen liggen (“buitengesloten obstakels”). Het maaibare oppervlak hangt af van de complexiteit van de tuin. Hoe complexer de tuin (veel buitensluitingen, steile hellingen en gefragmenteerde tuinindeling), des te hoger het energieverbruik. Uw lokale John Deere dealer zal u tijdens de installatie bijstaan met advies en begeleiding.
In principe kan de TANGO E5 worden gebruikt voor elk type tuin. Onder bepaalde omstandigheden moet de apparatuur enigszins worden aangepast aan de tuin. Natuurlijk moeten de productspecificaties, zoals de maximale helling en de minimale breedte van het maaipad in acht worden genomen. Hiervoor dient u de aanwijzingen in de gebruiksaanwijzing te volgen of direct contact op te nemen met uw plaatselijke John Deere dealer.
Deze automatische grasmaaier van John Deere laadt zichzelf volledig op in 80 minuten en kan vervolgens, afhankelijk van de complexiteit van het maaiprogramma, tot 90 minuten worden gebruikt voor gazonwerkzaamheden.
Deze automatische grasmaaier van John Deere kan ook zonder probleem maaien als het regent. Toch raden wij u aan de TANGO E5 niet te gebruiken bij slecht weer en het apparaat te beschermen tegen mogelijke blikseminslag. U kunt het maaien onderbreken door op de stop-toets te drukken en het maaien onmiddellijk hervatten zodra het weer is verbeterd.
De minimale breedte (van object tot object) is 150 cm. Dit zorgt ervoor dat de maaier de gebieden aan beide zijden van de doorgang kan bereiken. Uw John Deere dealer helpt u graag met het instellen van het maaiprogramma.
Als deze gebieden zijn verbonden door een vlak pad en de begrenzingsdraad dienovereenkomstig is gelegd, zal de TANGO E5 volgens de programmering naar het tweede gebied rijden. Als er geen pad is tussen de twee werkgebieden, is het raadzaam om een secundair gebied te vormen (“begrensd” door de draad). In dit scenario moet de TANGO E5 handmatig van het hoofdgebied naar het secundaire gebied worden gedragen.
De TANGO E5 keert automatisch terug naar het laadstation wanneer de batterijen leeg zijn. Hij laadt zichzelf voor 100% op voordat het voorgeprogrammeerde maaiprogramma wordt voortgezet.
De TANGO E5 kan hellingen binnen het werkgebied van maximaal 35% aan (dit betekent een hoogteverschil van 35 cm over een afstand van 1 meter). Langs de begrenzingsdraad (de rand van het maaioppervlak) is de maximaal toegestane helling 10%. Dit voorkomt dat de maaier over de begrenzingsdraad wegglijdt wanneer hij de rand van het gazon bereikt (bijvoorbeeld als het gras nat is).
Het onderhouden van extra maaioppervlakken is geen probleem. Als deze zijn verbonden door een pad, rijdt de TANGO E5 zelf heen en weer volgens het programma.
Ervan uitgaande dat het begrenzingsdraad correct rond bloembedden, bomen, struiken en andere objecten is gelegd, zal de TANGO E5 deze gebieden niet betreden en zal hij deze niet beschadigen. Uw lokale John Deere dealer helpt u graag met het installeren van het begrenzingsdraad.
De eerste regel is dat er geen mensen of dieren zonder toezicht in het maaigebied mogen blijven. De TANGO E5 voert zijn maaitaken altijd uit volgens de programmering, waardoor u op een andere plek kunt genieten van uw vrije tijd.
Het maaisel van de TANGO E5 heeft ongeveer de lengte van een kleine rijstkorrel. Het gemaaide gras blijft achter in de kleine ruimtes tussen het gras, waar het fungeert als een natuurlijke meststof, zonder lelijke hopen gras op uw gazon. Het gras op het gemaaide gebied ziet er gezonder en groener uit.
Deze automatische grasmaaier van John Deere kan veilig worden opgeslagen in een kelder of in een vorstvrije garage. Hij neemt veel minder ruimte in beslag dan een vergelijkbare handgrasmaaier. Uw John Deere dealer zal u graag aanbevelingen geven voor het winteronderhoud.
Het laadstation is weerbestendig en de plaatsing in uw tuin is flexibel. Uw lokale John Deere dealer zal dit graag met u bespreken en aanbevelingen doen voor de ideale positie, rekening houdend met de aanwezigheid of afwezigheid van elektrische bedrading.
De TANGO E5 is beveiligd met een pincode, waardoor hij onbruikbaar is voor dieven.
Schakel de maaier uit en draai de TANGO E5 ondersteboven, zodat u de schotelvormige beschermkap kunt zien. Deze kan iets gedraaid worden om de messen omhoog en omlaag te bewegen.