Affiniteitsproducten

Brandstof besparende onderhoudsproducten

Goed onderhoud zorgt dat uw balenpers uiterst efficiënt werkt en bespaart brandstof.

U zult een automatische smeersysteem vinden dat een goede investering is, omdat het de behoefte wegneemt om rond te gaan en de kettingen handmatig te smeren en, omdat het frictie minimaliseert. Daarnaast bespaart het ook brandstof. De scherpe messen vormen een andere vorm van brandstofbesparing. Een draagbaar messenslijpsysteem betaalt zichzelf al gauw terug met netter gesneden balen dat minder vermogen vereist.

Automatisch kettingsmeersysteem

Automatisch kettingsmeersysteem

Een automatisch kettingsmeersysteem vermindert het dagelijkse onderhoud en verlengt de levensduur van uw rollenketting, omdat u geen tijd en moeite meer hoeft te besteden aan het handmatig oliën van de kettingen. Telkens wanneer de aftakas wordt gebruikt, treedt het systeem in werking en, in tegenstelling tot bij handmatig oliën, zijn de kettingen warm, zodat de olie goed kan doordringen bij de stiften en de schakels effectiever worden gesmeerd voor een minimale slijtage. Een goede smering vermindert ook de wrijving, zodat het balenpersen minder kracht kost en het brandstofverbruik daalt.

Het systeem smeert automatisch het perskanaal en de opnemer. Het omvat een afneembare vierlitertank die gemakkelijk kan worden bijgevuld en een volumetrische pomp die zeer gevoelig is voor de oliekwaliteit. De stroming kan onafhankelijk voor elke ketting worden afgesteld, zodat potentiële verspilling wordt verminderd.

Bio-smeerolie is speciaal voor druppelsmering ontwikkeld. Wegens lokale wetgeving kan milieuvriendelijke olie verplicht zijn voor het smeren van de balenperskettingen.

Slijpsysteem voor messen: behoud van maximale snijprestaties

Scherpe messen zijn essentieel voor de prestaties van uw balenpers. Scherpe messen verminderen de vermogensvereisten, maximaliseren brandstofverbruik en minimaliseren de belasting op de machine. De geslepen messen van de balenpers verminderen in feite de belastingskoppel op de aandrijflijnen met ongeveer 30% en verlagen het brandstofverbruik met ongeveer 10%.

Onze messenslijpsysteem is perfect voor al uw behoeften tijdens het oogsten. Het slijpt met een constante hoek voor een perfect resultaat. In vergelijking met een agressieve draagbare slijpmachine, vermindert onze systeem de verhitting om de staalstructuur te behouden. Dit resulteert in een aanzienlijk verbeterde levensduur van de messen.