Nieuws- & persberichten   22 juni 2017

Nieuwe oprolpersen met variabele perskamer van John Deere

Nieuwe oprolpersen met variabele perskamer van John Deere

Zweibrücken, 22 juni 2017 - John Deere introduceert een volledig assortiment nieuwe oprolpersen met variabele perskamer als opvolging voor de vorige modellen van de 800 en 900-serie. De V451G-, V451M/V461M- en V451R/V461R/C451R/C461R-balenpersen zijn ontworpen om te werken in alle soorten gewascondities, van nat tot zeer nat, waarbij landbouwers en aannemers een grotere veelzijdigheid, efficiëntie en gebruiksgemak wordt geboden.

De V451G geeft de beste prestatie bij droge gewassen en kan een verscheidenheid aan output verwerken, van laag tot gemiddeld volume, waarbij de focus ligt op het zo snel mogelijk produceren van perfect gevormde balen. Functies omvatten een duurzaam gelast frame voor extra zware taken en een invoersysteem met een oppak- en uitgelijnde vijzelrotor met een grote diameter.

De V451M/V461M multicrop-persen zijn ideaal voor gebruik bij een constant gemiddeld volume of op de drukste tijden, wanneer snelheid en prestatie met hoge capaciteit benodigd is. Het standaard loskoppelingssysteem voor de bodemplaat gebruikt een uniek parallellogrammechanisme en is de breedste op de markt, waardoor de bestuurder direct verstoppingen kan verwijderen vanuit de cabine van de trekker.

Hoge dichtheid, hoge kwaliteit en hoogwaardige specificaties zijn de belangrijkste kenmerken van de V451R/V461R-modellen, die zijn ontwikkeld om te voldoen aan de vereisten van hoge output van loonbedrijven en grotere veehouderijen. Zoals in 2012 geïntroduceerd in de oprolpersen van de 900-serie, kan het baanbrekende snellossysteem (FRS), in combinatie met het invoersysteem met hoge capaciteit, meer dan 120 balen per uur produceren. Al deze kenmerken zijn nu tevens beschikbaar als pers-wikkel-combinatie van deze modellen onder de naam C451R/C461R.

“De inleiding van deze nieuwe oprolpersen met variabele perskamer betekent een voltooiing van de vervanging van het gehele assortiment John Deere-balenpersen in de afgelopen twee jaar”, zegt Philipp Ostermann, Marketingmanager van de fabriek in Arc-lès-Gray in Frankrijk. “Met de huidige line-up kunnen wij elke klant de meest geschikte machine bieden voor de gewassen en condities van hun boerderij.”