Nieuws- & persberichten   04 mei 2020

Nieuwe voorladers uit de M-serie: licht en veelzijdig

Nieuwe M-serie voorladers

Nieuwe M-serie voorladers

John Deere heeft de geheel nieuwe M-serie voorladers voor tractoren tot 155 pk gelanceerd.

Na de succesvolle R-serie uit 2015, omvat het uitgebreide assortiment van John Deere nu vier aanvullende modellen voor uiteenlopende toepassingen, van standaard ladertaken tot activiteiten die premium prestatie en comfort vereisen. De M-serie is specifiek bedoeld voor klanten die op zoek zijn naar een veelzijdige, lichte voorlader tegen een aantrekkelijke prijs.

In de kleinere manoeuvreerruimtes, zoals die vaak op gemengde of veeteeltbedrijven te vinden zijn, zorgt het slanke laderarmprofiel voor goed zicht op de bak, de bevestigingspunten en de omgeving rond de tractor. Alle modellen hebben een krachtig mechanisch zelfnivellerend systeem (MSL) dat extra uitbreekkracht biedt, zodat de bak volledig kan worden gevuld. Bij deze voorladers uit de M-serie is er aan de achterzijde 20 procent minder ballast nodig. Ook zijn ze 20 procent lichter, waardoor ze snel en wendbaar zijn. Het 603M-model kan een bak bijvoorbeeld in vier seconden omhoog brengen.

Alle voorladers uit de M-serie worden standaard met een derde hydraulische functie geleverd. Er is een optionele vering leverbaar en de hydraulische onderdelen liggen aan de binnenkant, zodat ze tegen klappen en stoten worden beschermd. Voor deze voorladers kunnen dezelfde koppelframes worden gebruikt als voor de bekende R-serie. Machineparkeigenaren hoeven hun bestaande tractoren dus niet aan te passen. De modellen uit de M-serie zijn volledig compatibel met de voorste hefinrichtingen van John Deere, met een volledige voorasoscillatie en maximale stuurhoeken, terwijl er ook nog voldoende ruimte is voor toegang tot de belangrijkste onderhoudspunten van de tractor.

Deze nieuwe voorladers uit de John Deere M-serie zijn vanaf mei 2020 leverbaar en zijn geschikt voor tractoren uit de 5M-, 5R-, 6M- en 6R-series tot het 6155M/R-model.

 

Voorladers M-serie - belangrijkste specificaties:

Voorladermodellen

543M

603M

623M

643M

Hefcapaciteit (kg) op 800 mm met bak

1450

1700

1770

1880

Hefhoogte (m)

3,7

3,9

4,1

4,3