Biografie

Samuel R. Allen

Samuel R. Allen

Voorzitter en Chief Executive Officer bij
Deere & Company
Gekozen tot de Raad van Bestuur van Deere & Company, 2009

Samuel R. Allen is voorzitter en Chief Executive Officer bij de Deere & Company, een positie die hij sinds 2010 bekleedt.

Allen werd in augustus 2009 benoemd tot president en Chief Executive Officer. Hij werd benoemd tot president en Chief Operating Officer van het bedrijf en in juni 2009 werd hij lid van de Raad van Bestuur van de Deere & Company. Daarvoor was hij president van de divisie Constructie & Bosbouw Wereldwijd en was hij verantwoordelijk voor de globale activiteiten van de Vermogenssystemen van John Deere. Ook is hij verantwoordelijk voor de intelligente technologieën voor mobiele apparatuur van Deere en voor de geavanceerde technologie en engineering van Deere. Hij heeft sinds 2001 als senior functionaris gediend, met aanvullende verantwoordelijkheden in Human Resources, Industriële relaties en globale activiteiten van John Deere Kredieten.

Sinds hij in 1975 bij John Deere kwam, werkte Allen op posities met toenemende verantwoordelijkheid in de divisie Consumentenproducten, de divisie Constructie & Bosbouw Wereldwijd, Vermogenssystemen van John Deere en de divisie Landbouw Wereldwijd, inclusief managementactiviteiten in Latijns-Amerika, China & Oost-Azië en Australië.

Daarnaast diende Allen sinds januari 2010 als voorzitter van de Raad Concurrentievermogen. Hij werd in juni 2010 benoemd tot de Raad van Bestuur van de Whirlpool Corporation. Hij is in 1975 afgestudeerd aan de Purdue University met een bachelor in industrieel management. Hij is oorspronkelijk van Sumter, Zuid-Carolina.

Deere & Company (NYSE: DE) is een wereldleider op het gebied van leveren van geavanceerde producten en diensten en is toegewijd aan het succes van klanten wiens werk verbonden is met het land – zij die het land bewerken, oogsten, omvormen, verrijken en erop bouwen om wereldwijd aan de dramatisch stijgende vraag te voldoen naar voedsel, brandstof, huisvesting en infrastructuur. Sinds 1837 heeft John Deere innovatieve producten van superieure kwaliteit geleverd, voortbouwend op een traditie van integriteit. Ga voor meer informatie over John Deere naar zijn wereldwijde website op www.JohnDeere.com.