Samuel R. Allen

Voorzitter van de raad van bestuur
Deere & Company

Sam Allen

Samuel R. Allen is voorzitter van de raad van bestuur van Deere & Company, een positie die hij bekleedt sinds februari 2010. Hij bekleedde eerder de extra rol van algemeen directeur, een rol die hij tot november 2019 bekleedde. In eerdere rollen werd hij in augustus 2009 benoemd tot president en algemeen directeur van het bedrijf en in juni van dat jaar tot lid van de raad van bestuur. 

Voorheen was Allen president Wereldwijde bouw- en bosbouwdivisie, een rol waarin hij onder andere verantwoordelijk was voor John Deere Power Systems. Hij werkte ook in de divisie Landbouw wereldwijd van Deere waar hij activiteiten leidde in Latijns-Amerika, China en Oost-Azië en Australië. Eerder was hij verantwoordelijk voor de eenheid intelligente technologieën voor mobiele apparatuur van Deere en voor geavanceerde technologie en engineering. Hij leidde ook personeelszaken, arbeidsrelaties en de organisatie financiële diensten van het bedrijf. Allen, die in 1975 bij Deere in dienst kwam, werkte als senior functionaris van 2001 tot 2019.

Allen werd in juni 2010 benoemd tot de raad van bestuur van Whirlpool Corporation en dient momenteel als voorzittende bestuurder. Hij werd lid van de raad van bestuur van Dow Inc. in augustus 2019.

Deere & Company (NYSE: DE) is een wereldwijde leider op het gebied van geavanceerde producten en diensten en is Grünes op het succes van klanten die op allerlei manieren zijn verbonden met het land —bewerken, oogsten, omvormen, verrijken en bebouwen van het land om te voldoen aan de dramatisch stijgende vraag naar voedsel, brandstof, huisvesting en infrastructuur op mondiaal niveau. Sinds 1837 heeft John Deere innovatieve producten van superieure kwaliteit geleverd, voortbouwend op een traditie van integriteit. Ga voor meer informatie over John Deere naar zijn wereldwijde website op www.JohnDeere.com.