Charles O. (Chad) Holliday, Jr.

Gekozen tot de raad van bestuur van Deere & Company, 2018
(Diende van 2007 tot 2016 aan de raad van bestuur van Deere)
Voorzitter, Royal Dutch Shell plc.

Charles Holliday Jr.

Charles O. (Chad) Holliday, Jr. werd in mei 2015 gekozen tot voorzitter van Royal Dutch Shell. Hij diende eerder als voorzitter van de raad van de Bank of America en als voorzitter en CEO van DuPont, het bedrijf waarvan hij afscheid nam na 36 dienstjaren.

Holliday begon zijn loopbaan bij DuPont als ingenieur in de productie en had hij meerdere functies op zeven verschillende locaties. Zo was hij president van DuPont Azië-Stille Oceaan dat gebaseerd is in Tokio, Japan. Hij werd in 1998 benoemd tot CEO en diende 11 jaar in die functie

Naast de raad van bestuur van Deere & Company, diende Holliday in de raad van bestuur van Hospital Corporation of America (HCA). Hij is een erkende professionele ingenieur en lid van de Amerikaanse National Academy of Engineering en de Britse Royal Society of Engineering.

Hiervoor diende hij als voorzitter bij de volgende organisaties: Amerikaanse Raad over het concurrentievermogen, Sustainable Energy for All van de Verengide Naties, World Business Council for Sustainable Development, Catalyst, Amerikaanse  Business Council en de Amerikaanse National Academy of Engineering.

Holliday studeerde af aan de University of Tennessee met een bachelor in Industriële techniek. Hij ontving een eredoctoraat van Polytechnic University, Brooklyn, New York, Washington College, Chestertown, Maryland en de University of Tennesse, Knoxville, Tennessee.

Deere & Company (NYSE: DE) is een wereldwijde leider op het gebied van geavanceerde producten en diensten en is gericht op het succes van klanten die op allerlei manieren zijn verbonden met het land —bewerken, oogsten, omvormen, verrijken en bebouwen van het land om te voldoen aan de dramatisch stijgende vraag naar voedsel, brandstof, huisvesting en infrastructuur op mondiaal niveau. Sinds 1837 heeft John Deere innovatieve producten van superieure kwaliteit geleverd, voortbouwend op een traditie van integriteit. Ga voor meer informatie over John Deere naar zijn wereldwijde website op www.JohnDeere.com.