Marc A. Howze

Senior vice-president en administratieve hoofdfunctionaris
Deere & Company

Marc Howze

Marc A. Howze is senior vice-president en administratieve hoofdfunctionaris bij Deere &Company, een positie die hij in november 2016 kreeg toegewezen. In zijn functie was hij verantwoordelijk voor de primaire administratieve activiteiten van het bedrijf, inclusief Human Resources, Werkverhoudingen, Communicatie, Merkmanagement en Beveiliging. In januari 2019 verkreeg Howze aanvullende verantwoordelijkheid voor voorraadbeheer, logistieken en onderdelenservices.

Howze kwam in 2001 als advocaat bij Deere &Company. Hij diende later als senior advocaat, senior adviseur en manager van de divisie Bedrijfsontwikkeling en consumentenapparatuur. In 2006 werd Howze gekozen tot secretaris-generaal en buitengewoon juridisch adviseur bij Deere &Company. In 2008 werd Howze als marketing-integratie manager toegewezen aan de landbouwkundige marketinggroep van Deere. In 2009 werd hij benoemd tot fabrieksmanager van de John  Deere gazononderhoud in Fuquay-Varina in North-Carolina en later was hij globaal directeur van de productenlijn voor katoenoogsten. Onmiddellijk voor zijn huidige positie was hij, vanaf begin oktober 2012, senior vice-president voor Globale Human Resources en werknemer Communicatie.

Voordat hij bij John Deere kwam, diende Howze in het Amerikaanse leger als officier van de artillerie en in diverse vaardigheden als een rechter/advocaat.

Oorspronkelijk van Detroit, Michigan, haalde Howze een bachelor van de University of Michigan-Deaborn, een graad in rechtsgeleerdheid van de University of Michigan Law School en een MBA van de Fuqua School of Business aan de Duke University. Hij is lid van de Orde van Advocaten van Illinois en Michigan en lid van de Uitvoerende Raad inzake Leiderschap, Human Resources en Beleidsvereniging en het Thurgood Marshall College Fund. In 2018 werd Howze gekozen tot de Raad van Bestuur voor de Nationwide Mutual Insurance Company.

Deere & Company (NYSE: DE) is een wereldwijde leider op het gebied van geavanceerde producten en diensten en is gericht op het succes van klanten die op allerlei manieren zijn verbonden met het land —bewerken, oogsten, omvormen, verrijken en bebouwen van het land om te voldoen aan de dramatisch stijgende vraag naar voedsel, brandstof, huisvesting en infrastructuur op mondiaal niveau. Sinds 1837 heeft John Deere innovatieve producten van superieure kwaliteit geleverd, voortbouwend op een traditie van integriteit. Ga voor meer informatie over John Deere naar zijn wereldwijde website op www.JohnDeere.com.