Biografie

Marc A. Howze

Marc A. Howze

Senior Vice-President en
Administratieve Hoofdfunctonaris

Deere & Company

Marc A. Howze is senior vice-president en Administratieve Hoofdfunctionaris bij Deere & Company, een positie die hij in november 2016 kreeg toegewezen. In zijn functie was hij verantwoordelijk voor de primaire administratieve activiteiten van het bedrijf, inclusief Human Resources, Werkverhoudingen, Publieke zaken, Communicatie, Merkmanagement en Beveiliging.

Howze kwam in 2001 als advocaat bij Deere & Company. Hij diende later als senior-advocaat, senior adviseur en manager van de divisie Bedrijfsontwikkeling en consumentenapparatuur. In 2006 werd Howze gekozen tot secretaris-generaal en buitengewoon juridisch adviseur bij Deere & Company. In 2008 werd Howze als marketing-integratie manager toegewezen aan de landbouwkundige marketinggroep van Deere. In 2009 werd hij benoemd tot fabrieksmanager van de John Deere gazononderhoud in Fuquay-Varina in Noord-Carolina en later was hij globaal directeur van de productenlijn voor katoenoogsten. Onmiddellijk voor zijn huidige positie was hij vanaf begin oktober 2012 senior vice-president voor Globale Human Resources en werknemer Communicatie.

Voordat hij bij John Deere kwam, diende Howze in het Amerikaanse leger als officier van de artillerie en in diverse vaardigheden als een rechter/advocaat.

Oorspronkelijk van Detroit, Michigan, haalde Howze een bachelor van de University of Michigan-Deaborn, een Meester in de Rechten van de University of Michigan Law School en een MBA van de Fuqua School van Business aan de Duke University. Hij is lid van de Orde van advocaten van Illinois en Michigan, Uitvoerende leiderschapsraad en de Raad van Bestuur voor Thurgood Marshall College Fund.

Deere & Company (NYSE: DE) is een wereldleider op het gebied van leveren van geavanceerde producten en diensten en is toegewijd aan het succes van klanten wiens werk verbonden is met het land – zij die het land bewerken, oogsten, omvormen, verrijken en erop bouwen om wereldwijd aan de dramatisch stijgende vraag te voldoen naar voedsel, brandstof, huisvesting en infrastructuur. Sinds 1837 heeft John Deere innovatieve producten van superieure kwaliteit geleverd, voortbouwend op een traditie van integriteit. Ga voor meer informatie over John Deere naar zijn wereldwijde website op www.JohnDeere.com.