Biografie

Randal A. Sergesketter

Randal A. Sergesketter

Senior Vice-President
Globaal Platform - Oogsten van gewassen
Divisie Landbouw en Gras

Deere & Company

Randal A. Sergesketter is senior vice-president van het globale platform van de Divisie Landbouw & Gras bij Deere & Company, een positie die hij sinds maart 2013 bekleedt. Hij is verantwoordelijk voor het efficiënte en effectieve ontwerp en levering van innovatieve producten voor het oogsten van gewassen, ter ondersteuning van de zakelijke en globale groeidoelstellingen van de onderneming.

Sergesketter begon in 1980 zijn loopbaan bij Deere & Company via het zomertrainingsprogramma van het bedrijf. In 1981 werd hij een stagiair bij productiemanagement. Hij bekleedde een aantal leidinggevende posities, inclusief directeur Wereldwijde Ag orderverwerking, algemeen manager John Deere Ottumwa Works en algemeen manager John Deere Harvester Works. In juni 2005 werd Sergesketter benoemd tot senior vice-president van Productie, Engineering, Voorraadbeheer en Orderverwerking en de divisie Wereldwijde Commerciële & Consumentenapparatuur. Met de formatie van de divisie Landbouw & Gras in mei 2009 werd Sergesketter benoemt tot senior vice-president van het Globale platform Tuinonderhoud & Utiliteiten. In november 2009 werd hij benoemd tot senior vice-president van Engineering, Productie en Voorraadbeheer voor de divisie Constructie & Bosbouw van Deere.

Hij heeft een bachelor van de Purdue University en een master in bedrijfskunde van de St. Ambrose University.

Sergesketter is de uitvoerende manager van John Deere voor de Purdue University en een lid van de uitvoerende raad van de decaan. Eerder functioneerde hij als de uitvoerende manager voor de North Carolina State University en in de Raad van Bestuur voor het Instituut voor elektrische buitenapparatuur, de North Carolina Chamber, United Way en Boy Scouts of America.

Deere & Company (NYSE: DE) is een wereldleider op het gebied van leveren van geavanceerde producten en diensten en is toegewijd aan het succes van klanten wiens werk verbonden is met het land – zij die het land bewerken, oogsten, omvormen, verrijken en erop bouwen om wereldwijd aan de dramatisch stijgende vraag te voldoen naar voedsel, brandstof, huisvesting en infrastructuur. Sinds 1837 heeft John Deere innovatieve producten van superieure kwaliteit geleverd, voortbouwend op een traditie van integriteit. Ga voor meer informatie over John Deere naar zijn wereldwijde website op www.JohnDeere.com.