Biografie

Charles R. Stamp Jr.

Charles R. Stamp Jr.

Vice-President
Ondernemingsstrategie & Bedrijfsontwikkeling

Deere & Company

Charles R. Stamp, Jr. is vice-president Ondernemingsstrategie & Bedrijfsontwikkeling bij de Deere & Company. Hij bezet deze positie sinds december 2016. In deze functie adviseert hij senior management inzake mogelijkheden voor bedrijfsontwikkeling en helpt hij het bedrijf zijn doelen te bereiken en de strategie van John Deere uit te voeren.

Onmiddellijk daarvoor was Stamp vice-president van Publieke zaken wereldwijd. Hij bezette deze positie sinds 2002, gedurende welke hij overheids- en publieke zaken beheerde. In 2014 voegde hij globaal merkmanagement en bedrijfscommunicatie toe aan zijn verantwoordelijkheden.

Stamp is geboren en getogen in Missouri. Hij ontving een bachelor van Southeast Missouri State University, waar hij de vooraanstaande Alumni Merit Award bezit en als een trustee dient van de universitaire stichting. In 1974 ontving hij het Corpus Juris van de rechtenfaculteit van de Universiteit van Missouri, Columbia.

Van 1974 tot 1981 werkte hij als jurist in Sikeston, Missouri. In 1981 kwam hij in de agrosector als President van Meyer Agri-Products, wat later een divisie werd van de Butler Manufacturing Company, waar hij als vice-president diende van de divisie Agri-producten van Butler. Daarna diende hij als President van Capital South Investors en als partner van Capital Partners, Ltd., welke later InterAg Technologies, Inc. oprichtte.

Stamp is lid van de Raad van Bestuur van de Amerikaanse Kamer van Koophandel. Hij heeft als Voorzitter van het Bestuur van Vereniging van machinefabrikanten gediend en hij is een Honorair Directeur van AEM. Ook diende hij als een trustee van de Farm Foundation. Stamp is lid van de Orde van Advocaten van Missouri.

Deere & Company (NYSE: DE) is een wereldleider op het gebied van leveren van geavanceerde producten en diensten en is toegewijd aan het succes van klanten wiens werk verbonden is met het land – zij die het land bewerken, oogsten, omvormen, verrijken en erop bouwen om wereldwijd aan de dramatisch stijgende vraag te voldoen naar voedsel, brandstof, huisvesting en infrastructuur. Sinds 1837 heeft John Deere innovatieve producten van superieure kwaliteit geleverd, voortbouwend op een traditie van integriteit. Ga voor meer informatie over John Deere naar zijn wereldwijde website op www.JohnDeere.com.