Biografie

Michael S. Weinert

Michael S. Weinert

Vice-President
Engineering en Productie
John Deere Vermogenssystemen

Deere & Company

Michael S. Weinert is vice-president, Engineering en Productie bij John Deere Vermogenssystemen, een positie die hij sinds juni 2010 bekleedt. Weinert geeft de algemene strategische richtlijn en leiderschap van de globale ontwikkeling en productie van dieselmotoren van John Deere.

Weinert begon in 1977 zijn loopbaan bij John Deere als een ingenieur bij het Productontwikkelingscentrum (PEC), Waterloo, Iowa. Hij voltooide bij PEC en het Technische Centrum van John Deere diverse opdrachten en in augustus 1991 begon hij een vierjarige opdracht met Motorontwikkeling in Saran, Frankrijk.

In augustus 1995 werd Weinert benoemd tot manager van Geavanceerde productie bij John Deere Vermogenssystemen. Sindsdien hield hij posities met toenemende verantwoordelijkheid, inclusief Productiemanager bij Motores John Deere, Torreon, Mexico; Activiteitenmanager motoren bij John Deere Dubuque Works; fabrieksmanager van John Deere Engine Works en manager Engineering motortoepassingen. Onmiddellijk voor zijn huidige positie was Weinert directeur van Wereldwijd Motorbouw bij John Deere Vermogenssystemen.

Weinert heeft een bachelor en master in machinebouw van het Rose-Hulman technologische instituut. Hij heeft een MBA van St. Ambrose University.

Hij is een medeoprichter van de Enterprise Engineering Council. Hij is een oud-raadslid voor Cedar Valley Habitat for Humanity in Cedar Falls, Iowa.

Deere & Company (NYSE: DE) is een wereldleider op het gebied van leveren van geavanceerde producten en diensten en is toegewijd aan het succes van klanten wiens werk verbonden is met het land – zij die het land bewerken, oogsten, omvormen, verrijken en erop bouwen om wereldwijd aan de dramatisch stijgende vraag te voldoen naar voedsel, brandstof, huisvesting en infrastructuur. Sinds 1837 heeft John Deere innovatieve producten van superieure kwaliteit geleverd, voortbouwend op een traditie van integriteit. Ga voor meer informatie over John Deere naar zijn wereldwijde website op www.JohnDeere.com.