/ / / / De 175e verjaardag

De 175e verjaardag

Onze geschiedenis gaat terug tot 1837 en de eenmans smederij van John Deere. We zijn trots op onze afkomst en verheugen ons op een toekomst met vele mogelijkheden om te voorzien in de groeiende behoefte aan voedsel, onderdak en infrastructuur.
 

We vieren dit in 2012, onze 175e verjaardag, en we hopen dat u meedoet.

De man achter de naam

John DeereJohn Deere was niet alleen de grondlegger van ons bedrijf en de vernieuwer van de zelfreinigende stalen ploeg, maar ook vader en actief ambtenaar.


Met zijn vrouw, Demarius Lamb, had hij negen kinderen (Francis, Charles, Hiram, Jeannette, Ellen, Frances, Emma, Alice en Mary).


Een jaar na de dood van Demarius trouwde hij met haar zuster, Lucenia.


He was actief voorstander voor afschaffing van de slavernij.


Hij bezorgde zelf boeken en kaarsen bij lokale scholen.


Altijd op zoek naar vernieuwing koelde hij zijn huis in Moline met behulp van een grote pijp van aardewerk die koele lucht uit de bodem opnam en circuleerde in het huis.


Lees de volledige biografie van John Deere.


John Deere-zwempak
Hebt u ook John Deere-zwempakken?

Die vraag krijgen we vaker. We hebben het zwempak van John Deere. Het zwempak dateert van rond 1870 en was een geschenk aan Deere & Company van William Hewitt, lid van de familie Deere en op een bepaald moment president van het bedrijf.

 

John Deere-braadpan
Het ultieme trouwgeschenk

John Deere maakte deze braadpan als huwelijksgeschenk voor een paar in Rochester, Vermont. Het is een van de weinige nog bestaande voorwerpen waarvan we weten dat het is gemaakt door John Deere.

John Deere-ploeg

De ploeg waarmee het begon

In 1837 had John Deere een gewone smederij en maakte hooivorken, hoefijzers en andere benodigdheden voor het leven op de prairie. Op een dag kreeg hij een kans dankzij een gebroken stalen houtzaagblad.

    Lees meer over de stalen ploeg van John Deere

    Onze waarden

    Deere & Company is een van 's werelds meest bewonderde bedrijven - een prestatie die het resultaat is van 175 jaar werk en toewijding. We werken er elke dag aan om de kernwaarden van onze oprichter hoog te houden: integriteit, kwaliteit, toewijding en innovatie. Dit zijn niet alleen maar idealen die we nastreven. We leven ernaar. We ademen ze. Deze waarden vormen de drijvende kracht achter onze manier van werken en achter alle producten, services en mogelijkheden die wij u bieden.

    Lees meer over onze kernwaarden.