Home / Ons Bedrijf / Maatschappelijke betrokkenheid / Veiligheid / Veiligheid op de werkplek

Veiligheid op de werkplek

John Deere is toegewijd aan een veilige werkplek. Dankzij die toewijding is John Deere regelmatig erkend als toonaangevend op dit gebied. Maar onze betrokkenheid gaat verder dan de werkplek. Wij richten ons op de gezondheid en het welzijn van elke medewerker, ook buiten de werkplek. Want de gezondheid in het algemeen van onze werknemers kan gevolgen hebben voor hun eigen prestaties en voor die van hun collega's. Door middel van gezondheidsbeoordelingen, scholing en ondersteuning wil Deere dan ook het welzijn van elke medewerker verbeteren.

Veiligheid is een verantwoordelijkheid van iedereen. En onderdeel van het werk van iedereen bij John Deere. Het verschil bij Deere is dat wij voortdurend werken om risico's te verminderen door ons te richten op potentiële problemen voordat iemand gewond raakt.

De sleutel tot het succes van Deere zijn onze Continuous Safety Improvement Teams. Alleen al in de VS zijn er 250 van die teams, wereldwijd meer dan 1000. In elke fabriek van John Deere werken mensen in teams – medewerkers op de werkvloer, managers, technici, ingenieurs – om kwartaaldoelen op te stellen, risicobeoordelingen te verwerken, adviezen te ontwikkelen en goedgekeurde veranderingen door te voeren. Elk jaar worden er honderden veiligheidsprojecten aangepakt. De resultaten worden over de hele onderneming verspreid.

Elke John Deere-vestiging heeft veiligheidsdoelen. Dat is een verplichting van het management. Maar doelstellingen hebben is niet voldoende. Elke medewerker moet zich vastleggen op deze veiligheidsdoelen. Bovendien worden er maandelijks specifieke veiligheidscijfers gerapporteerd.

De resultaten? Grote veranderingen op de fabrieksvloer, ergonomische werkplekken en ook verbeterde scholing en communicatie over veiligheid hebben de letselfrequentie en de ernst van ongevallen teruggedrongen. In feite behoren de fabrieken van John Deere al lang tot de veiligste ter wereld. In 69 van de 116 Deere-vestigingen hebben in heel 2010 geen bedrijfsongevallen plaatsgevonden. En in 34 staat de teller op meer dan 1.000.000 werkuren zonder bedrijfsongeval. Dit geeft wel aan dat alle medewerkers van John Deere veiligheid hoog in het vaandel hebben staan.

Gezondheids- en welzijnsprogramma's zijn hoofdbestanddelen van de dagelijkse activiteiten bij John Deere. Risicobeoordelingen en coaching helpen medewerkers persoonlijke gezondheid en balans tussen werk en privé in stand te houden, verbeteren en beheersen.

In veel John Deere-vestigingen werken arbo-deskundigen aan het beoordelen van risico's op blootstelling aan gevaarlijke materialen, aan het beheersen van letsel en ziekte bij medewerkers en aan het beschermen van de privacy van medische informatie.

Deere heeft ook procedures klaarliggen voor de omgang met buitengewone gezondheidsrisico's, zoals pandemieën. Fabrieken en andere vestigingen van Deere beschikken bovendien over lokale noodplannen.

Dit alles gebeurt op wereldwijde schaal. We hebben gezondheidsprogramma's opgezet die zich richten op specifieke problemen en infrastructuren zoals die van land tot land en van cultuur tot cultuur aan de orde zijn.

Vergeleken met andere machinefabrikanten geeft John Deere de toon aan op het gebied van veiligheid op de werkplek. En verrassend genoeg scoren wij op letselpercentages onder het gemiddelde, zelfs vergeleken met niet-productiesectoren.

 

John Deere-veiligheidsgrafieken

Vestigingen van John Deere winnen regelmatig veiligheidsprijzen of krijgen andere erkenning op het gebied van veiligheid.

In 2010 werden John Deere-vestigingen in de VS bijvoorbeeld bekroond met 43 Occupational Excellence Achievement Awards van de Amerikaanse National Safety Council (NSC).

De Occupational Excellence Achievement Award onderscheidt bedrijven die letsel- en ziektepercentages rapporteren die minder dan de helft zijn dan het gemiddelde in organisaties binnen hun SIC-code (Standard Industrial Classification-code) - in soortgelijke bedrijven dus - en waar gedurende het jaar geen dodelijke ongevallen plaatsvinden. De percentages worden berekend door het Amerikaanse Bureau of Labor Statistics en zijn gebaseerd op de veiligheidsresultaten in 2009.

De National Safety Council is een dienstverlenende overheidsorganisatie zonder winstoogmerk. John Deere is al meer dan 80 jaar lid van de NSC en heeft meer dan 1100 veiligheidsprijzen ontvangen sinds deze organisatie met zijn erkenningsprogramma begon.

Copyright © 2017 Deere & Company. Alle rechten voorbehouden