/ / / / Verwante producten

Verwante producten

Brandstofbesparende onderhoudsproducten

Goed onderhoud zorgt dat uw balenpers uiterst efficiënt werkt en bespaart brandstof.

 

U zult zien dat een automatisch smeersysteem een uitstekende investering is, omdat u geen tijd meer kwijt raakt aan handmatig smeren en omdat de wrijvingsverliezen worden geminimaliseerd, zodat u brandstof bespaart. Ook met scherpe messen bespaart u brandstof. Een messenslijpsysteem betaalt zichzelf snel terug door gladder gesneden balen en een lager brandstofverbruik.

Automatisch kettingsmeersysteem

Automatisch kettingsmeersysteem

Een automatisch kettingsmeersysteem vermindert de dagelijkse onderhoudswerkzaamheden en verlengt de levensduur van uw rollenketting omdat u geen tijd en moeite meer hoeft te besteden aan het handmatig oliën van de kettingen. Telkens wanneer de aftakas wordt gebruikt, treedt het systeem in werking en, in tegenstelling tot bij handmatig oliën, zijn de kettingen warm zodat de olie goed kan doordringen bij de stiften en de schakels effectiever worden gesmeerd voor een minimale slijtage. Een goede smering verlaagt ook de wrijving, zodat het balenpersen minder kracht kost en het brandstofverbruik daalt.

Het systeem smeert automatisch de perskamer en de pick-up. Het omvat een afneembare vierlitertank die gemakkelijk kan worden bijgevuld en een volumetrische pomp die zeer gevoelig is voor de oliekwaliteit. Het olieverbruik kan voor elke ketting apart worden ingesteld, zodat verspilling wordt voorkomen.

 

Er is speciaal ontwikkelde bio-smeerolie leverbaar voor druppelsmering. In de lokale wet- en regelgeving kan het gebruik van milieuvriendelijke olie voor het smeren van balenperskettingen zijn voorschreven.

Messenslijpsysteem: voor maximale snijprestaties

Onderdelen en service: messenslijpsysteem

Scherpe messen zijn essentieel voor de prestaties van uw balenpers. Met scherpe messen hebt u minder vermogen nodig, verlaagt u het brandstofverbruik en vermindert u de belasting van de machine. Door te messen van een balenpers goed scherp te houden vermindert u de belasting van de aandrijflijn met tot wel 30 % en verlaagt u het brandstofverbruik met tot wel 10 %.

Ons messenslijpsysteem is perfect geschikt voor al uw oogsten. Uw messen worden met een gelijkblijvende hoek geslepen voor een perfect resultaat. In tegenstelling tot agressieve draagbare slijpers vermindert ons systeem de hittebelasting om de eigenschappen van het staal te behouden. Dit resulteert in een aanzienlijke langere levensduur van de messen.

OOK INTERESSANT VOOR U...