/ / / Speciaal gereedschap

Speciaal gereedschap

A. Complete set Golf Tool Set

Een assortiment van speciaal gereedschap van John Deere is verkrijgbaar als hulpmiddel voor het beheer van fijn gras. Dit gereedschap kan als een complete set worden besteld in een handige bewaardoos.


Gereedschapsset voor golfbanen, 8 stuks.

De gereedschapsset voor golfbanen omvat het volgende gereedschap, dat tevens afzonderlijk kan worden besteld met behulp van de vermelde onderdeelnummers:
 • Meetgereedschap, 2 stuks: Een prismameter voor het nauwkeurig meten van grashoogte van greens. Afzonderlijk meetapparaat om de maaihoogte te meten op fairways, roughs of semi-roughs.
 • Groommeter (metrisch): solide en precies instrument voor het nauwkeurig instellen van de gewenste diepte voor groom- of verticuteermachines.
 • Accumeter (metrisch): solide precisiemeetinstrument voor het maken van zeer nauwkeurige aanpassingen van de maaihoogte op greenmaaiers.
 • Rollercontrole: controle-instrument voor parallel lopen van achterste rollers, voor greenmaaiers of andere maaiers.
 • Greensnelheidsmeter: meet de greensnelheid met behulp van de gestandaardiseerde balrolmeetmethode (USGA-specificatie)
 • Sample Pro: de Sample Pro verwijdert een bodemdoorsnede van ca. 15 cm diep en ca. 6,5 cm dik voor het uitvoeren van inspecties.
 • Koffer (leeg): alleen de koffer, zonder gereedschap.

B. Accu Gage

Analoge Accu Gage

Accu-Gage Analogue

De Accu Gage is een precisiemeetinstrument voor het maken van zeer nauwkeurige aanpassingen van maaihoogte bij greenmaaiers of andere precisiemaaiers.

Door de toevoeging van een regelknop of digitale indicator bij de unieke stelstang kunnen zeer nauwkeurige metingen worden verricht bij het snijvlak van het maaimes (tot 0,01 mm), zodat de bestuurder eigenlijk geen fouten meer kan maken bij het instellen van de stelstang en de maaier.

De analoge Accu Gage kan op nul worden gezet door de regelknop te draaien – de complete instructie hiervoor is bijgeleverd.

Digitale Accu Gage

Accu-Gage Digital

U kunt de digitale Accu Gage schakelen tussen Engelse en metrische eenheden met behulp van een knop aan de voorkant van de meter. Tevens is voorzien in een knop om de meter op nul te stellen en een knop voor aan/uit. Zoals in de linker afbeelding is geïllustreerd, wordt het hulpmiddel door een magneet tegen het maaimes bevestigd, zodat het nog eenvoudig is om aanpassingen te maken. Het is niettemin niet aanbevolen om alleen op de magneet te vertrouwen – het is veel beter om de eenheid omgekeerd op een werkbank te plaatsen!

De batterij van de meter heeft een levensduur van ongeveer 12 maanden, afhankelijk van de frequentie van gebruik. Er is een reservebatterij (type CR2032) inbegrepen.

De Accu Gage is verpakt in een solide, afsluitbare draagkoffer.

 

Werking
Accu-Gage-How it works

Na de basislat langs de rollers van uw maaier te hebben geplaatst, dient u slechts de indicatiestang op de meter neer te trekken en de knop vast te haken aan het maaimes. De exacte maaihoogte kan worden afgelezen van de display.Eigenschappen van de Accu Gage
 • Er kunnen aanpassingen worden gemaakt met de meter op de maaier. U kunt eenvoudigweg de meter aflezen terwijl u de stelknop draait.
 • De metingen worden aan het voorste snijvlak van het maaimes verricht, ongeacht de mate van slijtage van het maaimes.
 • De onnauwkeurige "voel"-methode van stelstangen van het oude type zijn niet meer nodig.
 • Bij metingen komen defecten aan voor- en achterrollers en maaimessen aan het licht.
 • Past op alle greenmaaiermerken, zowel zitmaaiers als loopmaaiers.
 • Functioneert met zowel gegroefde als massieve rollers.
 • Afleeswaarden zijn nauwkeurig op 0,01 mm.

C. Groomer-Gage

Groomer-Gage

Een Groomer-Gage is een precisiemeetinstrument om nauwkeurig de gewenste groomdiepte voor de groomer in te stellen.

Bovendien biedt de Groomer-Gage bescherming de aandrijflijn van uw groomers tegen overbelasting, doordat de groomers te diep zijn ingesteld. Groomerschijven zijn niet met dezelfde tolerantiegrenzen gefabriceerd als de snijcilinder, waardoor er zich behoorlijke wrijvingspunten kunnen bevinden op het schijvenblok. Dit wrijvingspunt geeft dus de diepste groomdiepte aan.

Als dit bij het instellen van de groomers niet is toegestaan, wordt de aandrijflijn bij de werkzaamheden overbelast – dit zal de levensduur van de aandrijflijn aanzienlijk bekorten. De Groomer Gage is verpakt in een solide, afsluitbare draagkoffer.


Werking

 • De groomdiepte wordt ingesteld door de lat van de Groomer-Gage op de voor- en achterrollers te zetten en de groombladen loodrecht op de lat te draaien.
 • De indicatiestang wordt vervolgens zover naar boven gedrukt, dat het indicatieblok de bladen raakt. Het meetresultaat kan daarna nauwkeurig van de meter worden afgelezen.
 • Als u wilt controleren op wrijvingspunten, dient u nu met de hand de groomer te draaien en de Groomer-Gage in de lengterichting van de groomer te schuiven.
 • De gewenste groomdiepte dient met behulp van een wrijvingspunt te worden ingesteld, zodat u overbelasting van de aandrijflijn vermijdt.

D. Speciale voelmaten

Met voelmaten wordt de tussenruimte tussen de snijcilinder en maaimes op cilindermaaiers nauwkeurig ingesteld. Het is essentieel voor een goede maaikwaliteit om dit in te stellen. Bovendien komen de twee onderdelen, als ze te dicht op elkaar zijn ingesteld, met elkaar in contact, waardoor maaimes en snijcilinder snel slijten en het aandrijfmechanisme wordt overbelast.

Deze speciale voelmaten kunnen als hulpmiddel dienen om letsel van de bestuurder te voorkomen. De voelmaten zijn 30 cm lang, zodat u uw vingers en handen uit de buurt van snijvlakken te houden. De lengte maakt het tevens gemakkelijker om bij moeilijk toegankelijke plaatsen te komen. De voelmaat is verkrijgbaar in twee diktes – 0,025 en 0,05 mm – en is een hulpmiddel voor bestuurders om John Deere-snijcilinders in te stellen volgens de aanbevelingen in de bedieningshandleiding.  Special feeler gauges
 • 0,025-mm voelmaat. Gebruikt om de tussenruimte in te stellen tussen snijcilinder en maaimes op greenmaaiers en eenheden van het 22M-type.
 • 0,05-mm voelmaat. Gebruikt om de tussenruimte in te stellen tussen snijcilinder en maaimes op ESP-cilindermaaiers van John Deere.

E. Grashoogtemeting

Deze kit bevat twee instrumenten waarmee de professionele greenbeheerder nauwkeurig de grashoogte kan meten. Uitgebreide informatie over de instrumenten en het gebruik ervan zijn hieronder weergegeven.

F. TurfChek

TurfChek Ι

Turf Check I

TurfChek Ι bevat een prisma om de grashoogte te bewaken op een effen oppervlak zoals een green. Hiermee kan de werkelijke maaihoogte van verschillende maaiers (en verschillende eenheden op een triplexmaaier) worden gemeten.

Ook kunnen de effecten van voedingsstoffen, temperatuurwijzigingen en neerslag worden bewaakt en de grashoogte worden gemeten op groeisnelheid. Hiermee wordt voornamelijk de maaiprestaties van greenmaaiers beoordeeld, door het verschil op te meten tussen de aangegeven hoogte en de werkelijke maaihoogte. Dankzij de vergroting kan met het prisma ook de maaikwaliteit worden gecontroleerd, als bijvoorbeeld de maaier het gras afscheurt in plaats van maait.


Werking

 • Het instrument wordt op het gekozen gemaaide gras gezet. De graslengte kan zo worden afgelezen op de metrische schaal.
 • Door de TurfChek I op de overlapgang tussen twee runs of eenheden te plaatsen kunt u controleren of de maaihoogte consistent is.
 • Wanneer u nu de TurfChek I 90° draait, kunt u speuren op “rimpelingen”, dat ontstaat doordat er te weinig is gemaaid.
 • TurfChek I kan het best worden gebruikt voor greens, maar zeker ook voor collars, aprons en fairways die weinig worden gemaaid.

TurfChek II

TurfChek II

De TurfChek ΙΙ biedt een snelle en eenvoudige manier om de maailengte en -consistentie te meten voor grotere grasvelden.

 

Werking
Het instrument heeft twee uitsteeksels en vier zaagtanddelen aan de werkzame zijde. Druk de twee uitsteeksels in de grond tot de vier zaagtanddelen het grondvlak raken.

De botte zijde van het zaagtandontwerp vormt de basislijn van de meetschaal. Zij maken contact met het laagste viltniveau. De schaal wordt in zowel metrische als Engelse eenheden weergegeven. Dit is een eenvoudig instrument, dat behulpzaam kan zijn bij het dagelijks onderhoud van de maaihoogte.