OVERIGE

Golf- en sportvelden, hulpstukken, overig, close-up, veld

Wat u ook nodig hebt

Het uiterlijk van het gemaaide gazon is afhankelijk van vele factoren, variërend van de omgeving, de gazonomstandigheden tot de machine zelf. De keuze voor de juiste accessoires voor uw maaimachine is ook een beslissende factor. Hieronder zijn een aantal opties genoemd waaruit u kunt kiezen als u uw John Deere maaimachine wilt uitrusten.

Golf- en sportvelden, hulpstukken, overig, studio, greens tender conditioner, QA5

Greens tender conditioner, QA5*

 • Transmissie-aangedreven
 • Draait tegengesteld aan de draairichting van de kooi om het gras rechtop te zetten.
 • Voorkomt klonteren door het recyclen van het gemaaide gras, voor een glad en schoon speeloppervlak.
 • Verzorgt de ondergrond door uitlopers op lateraal groeiend gras te splijten
 • Stimuleert de planten en bevordert nieuwe verticale groei.

De greens tender conditioner (GTC) voor de Quick-Adjust maai-eenheid wordt door tandwielen aangedreven en draait tegen de richting van de maaikooi in - hierdoor wordt het gras omhoog gezet voor een betere maaikwaliteit. De tegengesteld draaiende messen voorkomen klonteren door het recyclen van het gemaaide gras, voor een glad en schoon speeloppervlak. Ze verzorgen ook de ondergrond door uitlopers op lateraal groeiend gras te splijten, waardoor de planten worden gestimuleerd en nieuwe verticale groei wordt bevorderd.

Golf- en sportvelden, hulpstukken, overig, studio, fairway tender conditioner, QA5 – QA7

Fairway tender conditioner, QA5 – QA7*

 • Transmissie-aangedreven
 • Draait tegengesteld aan de draairichting van de kooi om het gras rechtop te zetten. Voorkomt klonteren door het recyclen van het gemaaide gras, voor een glad en schoon speeloppervlak
 • Verzorgt de ondergrond door uitlopers op lateraal groeiend gras te splijten
 • Stimuleert de planten en bevordert nieuwe verticale groei.

De fairway tender conditioner (FTC) voor de Quick-Adjust maai-eenheid wordt door tandwielen aangedreven en draait tegen de richting van de maaikooi in - hierdoor wordt het gras omhoog gezet voor een betere maaikwaliteit. De tegengesteld draaiende messen voorkomen klonteren door het recyclen van het gemaaide gras, voor een glad en schoon speeloppervlak. Ze verzorgen ook de ondergrond door uitlopers op lateraal groeiend gras te splijten, waardoor de planten worden gestimuleerd en nieuwe verticale groei wordt bevorderd.

 

Golf- en sportvelden, hulpstukken, overig, studio, roterende frontgazonborstel, QA5

Roterende frontgazonborstel, QA5*

 • Deze borstels worden gebruikt indien het gras rechtop moet worden gezet voorafgaand aan het maaien
 • Verbetert het uiterlijk van de maaistrepen op de green
 • De borstel verwijdert of snijdt geen plantmateriaal zoals bij de messen van de Greens Tender Conditioner (GTC)
 • Deze borstel is voorzien van een exclusief spiraalvormig ontwerp voor de bevestiging van de borstelharen, dat lijkt op de messen in een kooimaaier
 • Dit spiraalvormige patroon van de borstelharen zorgt voor een consistenter contact met het gazon over de volledige maaibreedte dan bij conventionele rechte borstels

Golf- en sportvelden, hulpstukken, overig, studio, nieuwe roterende gazonborstel voor dicht gazon (DT), QA5

Nieuwe roterende gazonborstel voor dicht gazon (DT), QA5

De roterende gazonborstel DT is voorzien van een exclusief spiraalvormig ontwerp voor het bevestigen van de borstelharen, vergelijkbaar met de messen van een kooimaaier. Dit spiraalvormige patroon van de borstelharen zorgt voor een consistenter contact met het gazon over de volledige maaibreedte dan bij conventionele rechte borstels. De spiraalvorm verbetert ook de mogelijkheden van de borstel om het gras rechtop te zetten, zonder dat de borsteldiepte hoeft te worden verlaagd, en bevordert een verbeterde streepvorming en een consistente maaikwaliteit.

De DT-borstel is ideaal bij dicht gezaaide gazonvariëteiten van warmseizoen gazongrassen en kan ook bij koudseizoen variëteiten worden gebruikt . Bovendien zorgt deze borstel in combinatie met ons contraroterende systeem voor minder korrelvorming, zodat een beter speeloppervlak en een verbeterd uiterlijk na het maaien ontstaat.

Golf- en sportvelden, hulpstukken, overig, studio, motorborstel achterrol

Motorborstel achterrol*

Voorkomt dat gemaaid gras en ander materiaal zich ophoopt op de achterrol.

 • Bevordert een consistente maaihoogte
 • Verkrijgbaar in 18, 22, 26 inch
 • De met een riem aangedreven motorborstel op de achterrol voorkomt opeenhoping op de achterrol
 • Kan ook samenklonteren van gras op de achterrol voorkomen
Golf- en sportvelden, hulpstukken, overig, studio, scraper

Scraper*

Nieuwe scrapers met vaste, gladde rollen zijn verkrijgbaar voor QA5-maaiunits en QA5- en QA7-verticuteermachines. Al deze scrapers hebben een solide ontwerp dat over de volledige lengte van de rol loopt, en helpt bij het schoonhouden van de gladde rollen voor een meer consistente en effectieve maaihoogte of verticuteerdiepte. Elke scraper is compatibel met gladde rollen van 50,8 mm (2 in.) en is verstelbaar voor slijtage en omstandigheden.

 

 

Gerelateerde onderwerpen

 

* Voor informatie over compatibiliteit en gedetailleerde specificaties verzoeken wij u om contact op te nemen met uw lokale John Deere dealer.