SPUITDOP

Golf- en sportuitrusting, Veldspuiten, Werktuigen, Spuitmond

 

 

De NIEUWE John Deere Turf XC-spuitdop – Een doorbraak voor gelijkmatig verdeelde toepassingen

De XC Turf-spuitdoppen van John Deere zijn speciaal ontworpen voor de specifieke uitdagingen van het spuiten van golfbanen en openbare grasvelden – en bereiken een betere dekking en toepassingsefficiëntie.

Golf- en sportuitrusting, Veldspuiten, Werktuigen, Spuitdop, Turf XC-spuitmond

John Deere spuitdopassortiment Turf XC

Wij leveren een assortiment met drie verschillende spuitdopafmetingen 025, 04 en 08. Deze komen overeen met verschillende watervolumes van 200 tot 1.000 liter per hectare en met verschillende spuitsnelheden van 3 tot maximaal 7 km/h.
De 025 en 04 worden aanbevolen voor Foliar fungiciden; herbiciden en groeiregelaars, terwijl de spuitdop 08 wordt aanbevolen voor gebruik met met fungiciden gericht op bodemtoepassingen en hydraterende middelen.

Golf- en sportuitrusting, Veldspuiten, Werktuigen, Spuitmond, Drift verminderen, Veld, Golfbaan

Drift beperken

Met de luchtinductietechnologie van de John Deere XC-spuitdoppen wordt het driftrisico sterk verminderd en blijft de spuitnevel veel beter op het blad achter. Het resultaat van elke toepassing is beter, omdat onze spuitdoppen, druppels met een consistente grootte leveren en meer druppels per ml produceren dan andere driftverminderende spuitdoppen.

 

Vergeleken met gebruikelijke spuitdoppen, die tot 14% “zwevende” druppels produceren, sproeien onze spuitdoppen slechts minder dan 3% druppels die gevoelig zijn voor wegzweven. Hierdoor komt er meer werkzame stof op het doel terecht en zal er minder verloren gaan.

Golf- en sportuitrusting, Veldspuiten, Werktuigen, Spuitmond, Gloednieuwe ontwerpkenmerken, Veld, Golfbaan

Gloednieuwe ontwerpkenmerken

Het ontwerpkenmerk van onze gloednieuwe spuitdoppen is de unieke vorm van de spuitopening, waardoor een ongeëvenaarde dekking wordt bereikt en die bovendien onafhankelijk is van de spuithoogte. Spuiten over golvend terrein is nog nooit zo gelijkmatig geweest.

 

Verkrijg optimale druppelverdeling en -grootte over de volledige spuitboom en voor elk terrein. Patroonverdelingstests tonen aan de verdeling van de spuitnevel van gebruikelijke spuitdoppen op een spuitboom een afwijking kan hebben van 25% op een afstand van 30 cm. XC-spuitdoppen daarentegen houden deze afwijking lager dan een zeer uniforme 3%.

Golf- en sportuitrusting, Veldspuiten, Werktuigen, Spuitdop, Spuitpatroon, Veld, Golfbaan

Spuitpatroon

Soms maakt een ogenschijnlijk kleine aanpassing een groot verschil. Ter compensatie van de voorwaartse beweging van de veldspuit hebben we onze spuitdoppen voorzien van een zorgvuldig berekend achterwaarts spuitpatroon. De resultaten bewijzen dat het ontwerp juist is: Onze spuitdoppen leveren een spuitnevel die het blad volledig omgeeft, zodat de werkzame stof veel beter op elk bald achterblijft.

 

Gerelateerde onderwerpen