HarvestLab 3000Precisielandbouw

  • Nabij-infrarood (NIR)-spectroscopie maakt analyseren van diverse bestanddelen in gewassen, ruwvoer, drijfmest en biogas-reststromen mogelijk. (één NIRS sensor, drie toepassingen)
  • NIRS Maakt automatische snijlengte aanpassing mogelijk op basis van actuele vochtgehalte en berekende droge stofgehaltes. Analyse van NPK-bestanddelen tijdens bemesting.
  • Gebruik als mobiel kuilvoeranalyseapparaat om kuilvoersamenselling te analyseren, voor nauwkeurige voederdosering en diergezondheid.
Printen
PLACEHOLDER ALT TEXT

HarvestLab 3000 - Veldhakselaar

De vochtigheid van gewassen kan in één veld variëren tot meer dan 20%. Dit vereist verschillende haksellengtes voor de ideale verdichting van de silage zonder insluiting van zuurstof. Geïnstalleerd op een John Deere-veldhakselaar maakt de HarvestLab 3000 geautomatiseerde aanpassing van de snijlengte mogelijk op basis van het gehalte droge stof.
Naast droge stof gehaltes kunt u tevens uiterst nauwkeurige uitlezingen in real-time en geo-gerefereerd krijgen voor ruwe eiwitten, zetmeel, ruwe vezels, NDF, ADF, suiker en ruwe as.

PLACEHOLDER ALT TEXT

HarvestLab 3000 - Meststoffenanalyse

Met John Deere-mestsensing hebt u het unieke voordeel in de branche om op nauwkeurige wijze N,P,K toe te passen op basis van een streefpercentage voor voedingsstoffen en een limiet in kg/ha en kunt u zelfs gebruikmaken van locatiespecifieke taakkaarten. John Deere-mestsensing kan bestanddelen van drijfmest en reststromen van de biogascentrale analyseren tijdens toepassing, op het moment voordat de voedingsstoffen met de bodem in contact komen. Een waardevol voordeel boven andere systemen, aangezien rekening wordt gehouden met natuurlijke variaties in voedingsstoffen van de drijfmest en bezinking tijdens transport. Deze variatie wordt gecompenseerd door automatische aanpassingen van snelheid en/of debiet in real-time. Bovendien kunnen gegevens van John Deere-mestsensing draadloos worden verzonden naar en verder worden verwerkt in het John Deere Operations-Center.

PLACEHOLDER ALT TEXT

HarvestLab 3000 - Mobiel kuilvoerlaboratorium

De HarvestLab 3000 kan ook gebruikt worden als een mobiel kuilvoeranalyseapparaat in een opslagruimte of kantoor waardoor het hele jaar door toegevoegde waarde wordt geboden. U kunt de sensor aansluiten op een  12 volt stroomvoorziening van het voertuigt, waardoor u mobiel blijft en overal informatie kunt krijgen. Resultaten in real-time helpen u om te zorgen voor de juiste voederstrategie, nauwkeurige voederdosering en gezondheid van vee. Daardoor kunt u besparen op onnodige supplementen terwijl u een hogere opbrengst bereikt bij rundvlees-, zuivel- of biogasproductie en uiteindelijk een hogere winstgevendheid van het bedrijf behaalt.